Willemstad, Curaçao, (2)

We hebben de boot netjes achtergelaten dat koste wel wat tijd want we hadden er een werkplaats van gemaakt. Het gereedschap ligt altijd daar waar je er niet bij kunt omdat je weer wat verlegd hebt. enzovoort enzovoort dus hebben we de boot zo ingericht dat we werkruimte konden creëren.

De koelkast was een grote klus, het slopen viel wel mee maar we wilden het element blijven gebruiken dus dat moest met beleid uit elkaar gehaald worden. Het opbouwen met de nieuwe isolatie en epoxy matten ging gelukkig goed, daarna afgelakt en het ziet er superstrak uit. Het element was nog heel en nadat het koelelement gevacumeerd en gevuld was bleek dat de koelkast niet meer dan 30% van de tijd aanstond. We hebben natuurlijk ook het element gedraaid zodat de bovenkant weer boven was, logisch 🙂  en dat leverde weer minder geluid op.

De manifold was en is nog een andere grote klus. Wij hebben 1 gat in de boot waar al het water door naar binnenkomt en na de afsluitklep verdeelt wordt. Dat verdeelstation wordt manifold genoemd en was door de loop der jaren een rommeltje van verschillende afsluiters  en materialen geworden. We hebben deze uit elkaar gehaald en als we terugkomen wordt het vervangen door kunststof. Een nieuw kunststof dat bestand is tegen alles, zelfs tegen vorst, hoewel dat bij ons nu niet echt snel zal voorkomen 🙂 .

Hier in Frankrijk schijnt het zonnetje lekker en het wijntje smaakt ook hier heerlijk. We gaan ook nog een dagje golfen met geleende clubs maar de uitdaging staat. Ronald heeft vorig jaar gewonnen dus ik zal mijn best moeten doen anders hoor ik het weer een ………. Daarna nog naar Nederland voor een gezellige tijd met de familie en vrienden, hebben er zin in maar we missen ons leven op de boot wel! Zeker nu we in La Grande Motte weer de zee hebben gezien en het plekje waar we 2,5 jaar geleden vertrokken richting de Carieb.

 

Een gedachte over “Willemstad, Curaçao, (2)

  1. Agnes

    De Fairy Queen staat braaf op jullie te wachten op Curaçao Marine!. Groeten van jullie ‘buren’ 😉
    Bas en Agnes ( TiSento)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *