Warm

29 augustus
28-09 aircoWe kunnen nog steeds niet verder richting Valencia, dat wordt onze volgende stop, en we besluiten nog een keer naar Almeria te gaan. Het is een beetje bewolkt, 29 graden en we gaan op weg. Als we bij de bushalte aankomen is de bus net weg en moeten we een uur wachten. Jammer. Ondertussen loopt het water met straaltjes van ons af. Het is niet alleen pas 29 graden maar de luchtvochtigheid is 70%, afzien dus. Maar een airco op onze boot installeren, nou nee hoor, ziet er toch niet uit. We gaan lekker terug en vanmiddag weer naar het strand. Morgen komt er wind, voor ons uit de verkeerde richting, maar dan zal het zeker wat koeler zijn. Lijkt ons een betere dag om naar de stad te gaan.

28 augustus
29-08 strandStranddag. Het is nu al om 10.00 meer dan 30 graden en we gaan naar het strand. We doen ons zelf nog een kadootje, een “grote” parasol. Het strand is groot genoeg maar toch willen alle Spanjaarden dicht bij elkaar liggen. Elke vierkante meter langs het water wordt gebruikt. Is er nog 2 vierkante meter naast je vrij, daar passen best een parasol en een hele familie met kids tussen. Beetje muziek erbij en heel veel kletsen, gezellig we hebben genoeg te kijken.

27 augustus
We gaan op zoek naar de plaatselijke markt, met de fiets. Het is een hele klim want we mo29-08 kakkerlaketen een heel stuk stijl berg op en dat zijn we in het platte Nederland niet gewend. Goed voor de beenspieren, die verslappen toch wat op een boot. Als we de Mercado Publico vinden is er alleen een groenteboer, een visboer en een koffietent. Ik koop bij de visboer zwaardvis voor op de grill en bij de groenteboer alleen 2 paprika’s. De 29-08 kakkerlak 2man die mij komt helpen stampt ondertussen een paar kakkerlakken dood en ik zie ze tussen de groenten en het fruit ook wandelen. Jakkie. We doen vanaf la Coruna al onze schoenen die we op de wal gebruiken uit voordat we aan boord gaan, een adviesje dat we eerder van Jaap, een live aboard, kregen. De eitjes van de kakkerlak kunnen namelijk onder je schoenen blijven plakken en zo krijg je ze ook aan boord. En als je ze eenmaal hebt ……… !!!!! Kom je er niet meer vanaf. Ook alle boodschappen die verpakt zitten in karton, pakken we op de kade uit en inspecteren we. Daarna gaat het pas aan boord. Die beesten wil je gewoon niet.

26 augustus
29-08 barbecueDe motor gaat weer aan, en de fles van de Chinese supermarkt wordt uitgetest. Yes, het werkt, zo kunnen we door. Van de winter zoeken we wel een definitieve oplossing. We gaan nog wat boodschappen doen, vinden een leuke olielampmodel met led verlichting erin. Natuurlijk bij de Chinese supermarkt, dit wordt onze favoriete winkel. We kunnen nog niet weg, er is geen wind of veel wind op de kop. Ik ga nog een keer op zoek naar het lek bij de meterkast. Ik denk dat ik het gevonden heb, dus aan de slag met polyester plamuur en kit. Dat kan alleen in de avond anders is het te warm, een paar dagen duurt dat wel. Nu even uitrusten van denken wordt je nu al moe.
Het fornuis in de boot gebruiken we niet, we gebruiken voor alles de barbecue, erg lekker overigens.

25 augustus
Het is warm maar we moeten toch nog wat klussen doen voordat we verder gaan. Het probleem met het koelwater van de motor is een die in ieder geval moet. Motor gaat dus aan, het is al 30 graden in de boot ach een paar graadjes hoger wat maakt het uit, en Ronald ontdekt dat er geen expansievat is. Een expansievat is een overloopvat waar het overtollige water in komt als het warm wordt en uitzet en als de motor weer afkoelt moet het water automatisch weer terughevelen in het koelwatersysteem. Dus niet.
We gaan naar de Chinese supermarkt hier, een soort Action, en vinden een plastic fles waar we wellicht tijdelijk een expansievat van kunnen maken. We vinden ook nog een ventilator, joepie beetje luchtverplaatsing. Ik doe de was nog en verder niets, veel te warm.

Een gedachte over “Warm

 1. Cor en Riny

  Hoi Luitjes,
  We zijn weer helemaal op de hoogte van het wel en (beetje) wee.
  In Nederland koud 14° en regen. Wij willen wel ruilen.
  Tot ziens op Face-Time .

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *