Van Tenerife naar Sal, Kaapverdische eilanden

8-12-2015 En dan gooien we de trossen weer los. De koers is niet zo moeilijk, haven uit op zicht en dan 760 mijl 214 graden sturen. We moeten wel wennen aan het varen, de zee is knobbelig maar het windje is puik. Dat gaat goed komen, zeilen omhoog en koers pakken, dat lukt niet helemaal, we zijn niet zo scherp maar als we een beetje in de goede richting gaan vinden we het vandaag wel best. Eerst even inschommelen, primatourtje erin en we hebben nergens last van. Iets makkelijks en warms te eten, lekker nasi, sambal bij en dat gaat er goed in. Om 17.00 uur gaat ons wachtsysteem in en Ronald mag als eerste proberen om 3 uur te slapen, dat valt niet mee maar ach we worden vanzelf zo moe dat dat de komende nachten wel zal gaan lukken.

9-12-2015 De Rebell is een uurtje voor ons vertrokken en zij kunnen blijkbaar wel netjes over het 214 graden lijntje varen, hm, ons lukt dat nog niet. We zullen de boeken er eens op naslaan. We 15-12-16 nog een beetje koudgaan in ieder geval hard genoeg en zitten gemiddeld op 5,5 mijl per uur. Vinden wij prima. En ja hoor op het menu vandaag staat …. de nasi van gisteren, eitje erbij?? Even opwarmen want lang achter het fornuis is er de eerste dagen nog niet bij. Morgen gaan we echt koken 🙂 . Onze korte broek hebben we nog niet aan, het is best nog wel fris op het water. ’s-Nachts hebben we zelfs onze volledige zeilpakken aan, ook omdat er van tijd tot tijd een golfje de kuip in komt. Brr, we hebben ook nog maar onze sokken opgezocht en aangedaan.

10-12-2015 We gaan nog steeds met een flinke vaart door het water, zo’n 6 knopen per uur 15-12-16 genieten op spiboommaar wel de verkeerde kant op. De Rebell blijft mooi op het lijntje varen, als we ze oproepen blijken ze met de genua uitgeboomd voor de wind te varen. Wel, misschien wel een goede strategie, gaan we ook proberen. Na een klein uurtje staat alles zoals we het willen en gaan we weer een beetje de goede richting in, nog niet helemaal goed maar ach maken we toch een paar mijl meer, maakt niet uit. Het rolt wel meer en Ronald heeft al een paar blauwe plekken te pakken. Maar met de wonderzalf, eerste hulp zalf van VSM, hi, hi, zijn deze zo weg. En ja, dan het menu van de dag. Echt gekookt dit keer, lamsrollade, niet als in rollade gebakken dat duurt echt te lang maar schijven van gesneden en zo gebakken. Lekker met ijsberg salade en geitenkaas. Helaas geen rood wijntje erbij, dat doen we niet tijdens zo’n oversteek, halen we later nog wel in 🙂 .

11-12-2015 De vierde dag alweer. We hebben bagger geslapen stuiterend door de boot en varen nu de ander kant weer uit de route, dus die boom gaat weer naar binnen. Tja, ja, we hebben het er maar druk mee. Zo maken we flink wat extra mijlen, bij de Volvo Ocean Race zouden ze ons niet willen hebben:) :). Maar wij vinden het geweldig, we hebben super wind, lekker zonnetje overdag en genieten enorm. En het eten, dit keer met een voorafje. Avocado gevuld met tonijn (uit blik) en daarna een soort koude schotel van plakken koude lamsrollade, huzaren salade en tomaatjes. Als we ’s-nachts de wissel van de wacht hebben is de wind gedraaid en racen we met 7 knopen richting Dakar, totaal de verkeerde kant op. Oké volgende uitdaging. We gaan in het donker de spiboom zetten, dit keer lukt het ons in 40 minuten. We gaan al vooruit. Ook gaan we de goede kant uit en het voelt zowaar comfortabel.

12-12-2015 Na een gebroken nacht gooit Ronald de vislijn uit, met natuurlijk onze nieuwe aasjes en ja hoor, ik lig heerlijk te slapen en beet. Niet zo’n kleintje en alleen krijgt hij hem niet aan 15-12-16 vis aan de haak 15-12-16 vis ronald trots 15-12-16 visje in de bakboord. Nicol help, ik heb een grote vis gevangen, hi, hi. Het is een dolpin vis oftewel een mahi-mahi, prachtig van kleur als we hem uit het water halen. 6,5 kilogram schoon aan de haak en 80 centimeter lang. Ik mag de vis fileren, gezien de grote van de vis hoef ik niet op een onsje meer 15-12-16 stukje vis 15-12-16 fileren 15-12-16 visje 1of minder te kijken. En ja, wat staat er op het menu ……….. filet van mahi-mahi kort gebakken met een frisse ijsberg salade met tomaatjes en Parmezaanse kaas. Lekkerrrrrrr.

13-12-2015 De wind is wat gaan liggen en de gribs geven aan dat het zeker niet meer gaan visje nummer 2worden, dus we gaan er een dagje langer over doen. We hebben nu al 20 mijl omgevaren maar nu gaan we recht op doel af, duimpje omhoog. En wat staat er op het menu ……. Op de huid gebakken mahi-mahi met een korstje van pesto op een bedje van pasta pesto. Zo smaakt het visje ook weer lekker. Toch jammer van dat wijntje maar het glas zou je met een hand vast moeten houden en hoe moet je dan eten?? Ach, elk nadeel heb zijn voordeel.

14-12-2015 Vandaag staat in het teken van onze accu huishouding. De zonnepanelen laden niet goed. Terwijl de zon toch behoorlijk schijnt worden de accu’s alleen maar ontladen door onze stuurautomaat en koelkast. We hebben gisteren en eergisteren stroom gedraaid maar stonden toen niet zo stil bij het feit dat er niet veel bijkwam. Ondertussen zien we een school tonijnen onder de boot doorzwemmen en ja hoor, de vislijn toch maar even uitgooien wie weet, tja priootjes stellen hè? Ondertussen poetsen we de zonnepanelen, dat zou de oorzaak kunnen visje nummer 3 15-12-16 lekker relaxenzijn, de rest van de mogelijke oorzaken hebben we al geëlimineerd. En ja hoor daar zit het euvel, we laden nu weer 12 Amp per uur en dat is prima. De tonijn heeft trouwens niet gebeten. En ja, wat eten we vandaag. Mahi-mahi aan de graat gestoofd met citroen, daarbij een pasta salade met paprika, tomaat, augurk en ansjovis. Dat is weer smullen. Nog een nachtje slapen, beetje uitrusten en morgenvroeg komen we aan op Sal, Kaapverdische eilanden, jippie.

15-12-2015 En daar ligt het dan, we zijn er en moeten even wennen met ankeren. Lagen we in 15-12-16 kaapverdische eilanden 15-12-16 vlag kaapverdische eilanden 15-12-16 ankerplaats bahia de palmeiraMadeira en op de Canarische eilanden vaak alleen in een baai, hier is het druk en moet je zoeken naar een plekje. We moeten 3 keer het anker uitgooien voordat we vastliggen. Nu eerst een kopje koffie, een beetje de boot poetsen en ja….. wat eten we vandaag? Bordje pasta met saus Carbonara, we zijn moe en liggen om 20.00 uur al in bed. Inklaren doen we morgen wel.

Een gedachte over “Van Tenerife naar Sal, Kaapverdische eilanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *