update

1 juli

santiago 2

santiago 1    santiago 3   

We worden wakker van de wekker die we gezet hebben. De treinen gaan niet regelmatig en we willen niet te laat in Santiago aankomen. Het is geen lekker weer, het is wat frisjes en we nemen de paraplu mee want het ziet er wat dreigend uit.

De oude stad van Santiago de Compastela is erg indrukwekkend, er is veel te zien. Wanneer we de kathedraal binnen komen blijkt er een mis bezig te zijn. Er zijn ontzettend veel mensen die ofwel te voet of op de fiets hiernaar toe zijn gekomen. Chapeau hoor. Na ettelijke uren gelopen te hebben komen we in een authentiek Spaanse eetgelegenheidsantiago 4 waar we een uitgebreide lunch nuttigen voordat we weer met de trein teruggaan. Onze voeten zijn er aan toe, niets meer gewend.

Vanavond hoef ik in echt niet meer te koken.

 

30 juni

We hebben weer een aantal klussen te doen, enkele moeten voordat we weer verder kunnen. De watertank lekt bij het mangat en we besluiten dat dicht te maken. We wandelen naar de winkel waar ze de juiste materialen hebben, ongeveer een halfuur heen en terug, en lamineren de eerste laag. Morgenvroeg, voordat we naar Santiago de Compastela gaan, gaat de volgende laag er op.

Ook kopen we een data kaart van Spanje zodat we ook als we geen WIFI hebben op het internet en kunnen mailen. Toch makkelijk en zodra je in de buurt van de kust bent, dus ook als we voor anker liggen, kun je erop. Verder zetten we de verstaging wat strakker, deze stond toch wat te los, het voelt een stuk beter. Woensdag gaan we alle splitpennen vernieuwen, kunnen we er weer even tegenaan.

 

29 juni

Vandaag gaan we de was doen. IMG_0598Het is best wel veel en ik draai dan ook 2 machines. Drogen gaat in fases. Zo ben je wel een dagje zoet hoor. Aan het einde van de dag kijken we natuurlijk naar Nederland – Chili. We kunnen niet terecht bij de Marina, daar wordt het voetbal niet opgezet, vreemd hoor. We komen Theo en Michelle tegen die met hun Koopmans al 15 jaar rond de wereld varen, super leuk om hun verhalen te horen, ze zijn al een aantal keren rond geweest. Samen gaan we in het centrum van La Coruna op zoek naar een scherm. Het wordt een gezellige avond, en wat was het spannend. Nog maar een wijntje gepakt op het resultaat van het Nederlands elftal.

 

 

2 gedachten over “update

 1. Lars

  Een jaloerse neef is hier klaar met z’n proefwerken en dacht dat zijn leven nu goed is, maar als ik dit allemaal lees…
  Ziet er geweldig uit, nog veel plezier met zijn tweeën en dat er nog veel mooie blogposts mogen volgen 🙂

  Reageren
  1. Nicol Bericht auteur

   Hoi Lars,
   Nu lekker genieten van de vakantie. Lijkt een beetje op wat wij doen toch??? Liggen nu echter vast omdat de ankerlier het niet doet, snik. Moet gemaakt worden voordat we verder kunnen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *