Terre de Haut (les Saintes) Guadeloupe, Rupert Bay, Dominica

We liggen met veel boten hier, aan de mooring in Terre de Haut, te wachten op een goed weer window. Er liggen bijna geen boten voor anker, er staat veel wind en nogal wat swell, zeker in het ankergebied. We liggen hier wel prima, het schommelt wel maar de golven komen van voor en dat is minder oncomfortabel dan als ze van opzij zouden komen. We maken nog een lekkere 17-03-18 strand les saintes 17-03-18 wandeling les saintes 17-03-18 eten zeeegel 17-03-18 leguaan

wandeling, naar weer een andere kant van het eiland. Een prachtige baai met strand bij Point du Boisjoli, je kunt hier niet voor anker maar het is de wandeling waard. Ook gaan we nog heerlijk lunchen, Ronald heeft een bisque met zee-egel vooraf, erg lekker moet ik zeggen. “Huisdieren” hebben ze daar ook, een leguaan (lizard) loopt rond de tafeltjes en de boom in, wat een mooi beest is het. En dan is het zover, de was is gedaan, we hebben betaald en uitgeklaard en eindelijk, na 5 weken, gaan we les Saintes verlaten en gaan we naar Rupert Bay, Dominica. Halve wind varen kennen ze hier niet, het is weer hoog aan de wind en de route is voor onze Fairy Queen net niet bezeilbaar. We moeten nog even nalezen hoe we nu hoger aan de wind kunnen varen. We zien boten met een tweede rif en bijna volle genua hoog aan de wind varen, wij varen met het eerste rif en een flink gereefde genua en kunnen daarmee een windhoek van 70⁰ varen. Volgende keer maar eens wat gaan uitproberen, advies is natuurlijk welkom ha, ha. De hengel gaat uit maar helaas geen vis, we genieten echter enorm van het zeilen en het weer onderweg zijn. Aangekomen in Rupert Bay worden we heel vriendelijk ontvangen door Titus van Laurens of Arabië, hij is van de PAYS groep die hier alle cruisers ontvangt en allerlei diensten aanbiedt. Wij spreken met hem af om dinsdag de Indian River tour te doen, we zouden het niet willen missen. Om 7.00 uur worden we opgehaald en met nog 9 andere cruisers worden we de rivier opgeroeid, prachtig. Op het eindpunt wandelen we door de natuur naar een boer en ondertussen krijgen we uitleg over het fruit wat overal groeit en wat door Titus geplukt wordt.

17-03-18 indian river 1 17-03-18 indian river 2 17-03-18 indian river 3 17-03-18 indian river 4

We proeven van alles, cacao, passion fruit, guave, sterappel, grapefruit en suikerriet en krijgen uit de kruidentuin salie, rozemarijn en tijm mee voor aan boord. Daarna heerlijk met de stroom weer mee richting zee, Ronald probeert ondertussen de Go-pro uit en de filmpjes zijn mooi alleen hebben ze geen geluid, daar wordt aan gewerkt 🙂 🙂 .  Natuurlijk zijn we geen Fairy Queen als er niet geklust wordt, dit keer geen grote dingen alleen wat moderniseren zoals het automatiseren van ons ankerlicht, vergeten we het ten minste niet meer uit te doen en een usb oplaadpunt aansluiten zodat we “al” onze devices weer makkelijk kunnen opgeladen. Een lange wandeling naar de grootste supermarkt IGA van het eiland levert ons lamsvlees op, de trip waard en lekker na al die kip. De supermarkt is wel groot maar de schappen staan niet echt vol met producten, ze hebben wel meer verse producten zoals kaas e.d. maar de kleine winkeltjes hier hebben voldoende daar hoeven we niet het hele eind meer voor te lopen. Vrijdag 17 maart gaan we met een kleine groep een gedeelte van het eiland bekijken. We zijn met 5, wat een luxe, 3 Brazilianen van de Unforgetable en wij met zijn tweetjes. We zitten er hetzelfde in voor wat betreft wat we willen zien en waar we willen stoppen. De souvenirshops worden allemaal overgeslagen maar als het om eten gaat zijn we allemaal enthousiast.

17-03-18 rondreis 3 17-03-18 rondreis 1 17-03-18 rondreis 2De uitzichten zijn geweldig en de natuur is overdonderend, wat is het allemaal groen hier. We stoppen bij een bedrijfje, een man die uit hobby begonnen is met chocolade maken.

17-03-18 cacao 1 17-03-18 cacao 2 17-03-18 cacao 3 17-03-18 cacao 4

Hij laat ons zien hoe het in zijn werk gaat. Het fermenteren van de bonen, het drogen, het roosteren en uiteindelijk het maken van de chocolade. De chocolade is erg lekker en we kopen een reep met citroengras smaak nadat we van alles hebben geproefd. We lunchen bij een lokaal restaurantje, vooraf bananenchips, vis of kip met groenten, gekookte banaan, casava en sla en als toetje lekker fruit en cake. Daarna gaan we naar Emerald Pool waar, na een klein stukje wandelen, we in het heerlijk zoete water zwemmen en onder de waterval staan. Je verwacht dat het water koud is omdat het uit de bergen komt maar dat valt wel mee, het is goed te doen en je kunt je niet voorstellen hoe heerlijk het is om in zoet water te zwemmen.

17-03-18 indian river 4 17-03-18 rondreis 5 17-03-18 rondreis 4 17-03-18 rondreis 6 17-03-18 rondreis 7

17-03-18 rondreis 8Alles wordt zacht, je huid, je haren het voelt fantastisch. We hebben mazzel dat er geen cruise schip is deze dag want we hebben de pool helemaal voor ons zelf.  Daarna terug naar Rupert Bay, nog ter afsluiting een biertje in Sandy Bar en als het donker is komen we weer aan boord. Wat heerlijk dat het ankerlicht automatisch aangaat 🙂 🙂 .

Een gedachte over “Terre de Haut (les Saintes) Guadeloupe, Rupert Bay, Dominica

  1. Ma

    Wat een geweldig verslag met prachtige foto’s.
    Fijn om ook op deze manier met jullie mee te genieten.
    Liefs.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *