Tegenvallers

Soms zit het tegen en dat altijd op een moment dat het niet uitkomt. Nu 3 weken voor ons vertrek liepen de lagers in de stuurkolom vast.

demontage stuurkolom 20-5-14Afgelopen week hebben we de kolom gedemonteerd, dit heeft drie dagen in beslag genomen daar de stuurkolom 35 jaar vast heeft gezeten. Daarna zijn nieuwe lagers besteld en een bus gedraaid, daar deze maat natuurlijk niet meer te krijgen was. Vandaag op Hemelvaartsdag hebben we alles weer in elkaar gezet en zijn we helemaal gelukkig met een stuurwiel dat overal op reageert en nog nooit zo soepel heeft gedraaid.

Tijdens onze maidentrip is ook het boegbeslag  iets omhoog gekomen. Het boegbeslag is het dikke stuk aluminium op de punt van de boot, waar zowel het voorstag als de ankerrol aan vast zit. We moeten de oorzaak van dit probleem nog vinden en varen zaterdag naar Numansdorp  waar we afspraak bij jachtwerf Rexwinkel.

En de volgende tegenvaller staat alweer voor de deur, ja de wet van Murphy is van toepassing. Denk je dat er niets meer je vertrek in de wegstaat, maak je een stuurfoutje en de reling waar alleen nog maar vier lasjes nodig waren, breekt op een punt spontaan door het midden, waar deze normaliter alleen wat zou kunnen verbuigen. We hebben geen standaard boot dus ook geen standaard reling, help wie kan er voor ons wat lassen!!! Ook deze gaat boven aan de lijst 🙁

Nog  19 dagen tot vertrek……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *