Straat van Gibraltar

14 augustus
15-08 rotsOnze planning is uitgekomen, we zijn apetrots. De wind was goed, iets eerder moeten gaan motoren dan gepland maar ach uurtje langer of korter, wat maakt het uit. Daarna stroom tegen gekregen, we gaan dus niet harder dan 3 knopen. Nu om 8.30 is het licht aan het worden en hebben we de stoom mee, we gaan bijna 9 knopen. Dat is dus een groot verschil en de stroming mee door de straat maakt het wat prettiger. Hoewel het is niet zo druk als iedereen altijd roept. De ferry’s houden ook rekening met je, al lijkt het van tijd tot tijd dat ze recht op je afkomen, uiteindelijk gaan ze netjes achter je langs.
We leggen aan in de Spaanse haven La Linea, op de grens bij Gibraltar en nemen een glaasje champagne, wie wat bewaart heeft wat. Het uitzicht is geweldig, palmbomen en de rots van Gibraltar.
13 augustus
15-08 ribfilesWe halen de gribs op. De wind komt uit de richting waar de dwarsstreepjes staan. En de streepjes geven 15-08 klusjeaan hoeveel wind er staat. Het ziet er dus goed uit om te vertrekken.
Maar eerst gaat Ronald nog even een klusje doen bij Albert van de Scheerling. Hij heeft brandstofcellen om accu’s te laden en moet deze nog installeren, met een beetje hulp van ……, werktuigbouwers onder elkaar, duurt toch altijd langer dan je denkt. Maar het is gelukt en Albert zwaait ons uit.

laag water

laag water

hoog water

hoog water

We hebben een plan gemaakt om met hoog water uit Rota te vertrekken, er is een verschil van 3,40 meter en dus veel prettiger om dan te vertrekken zodat je zeker niet meer vast kunt lopen. Verder willen we met hoogwater de straat van Gibraltar binnen varen zodat we stroom meekrijgen. Dus vertrekken staat gepland om 18.00 uur en in de ochtend om 8.30 uur aankomen bij het begin van de straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *