St. Thomas, USVI 03-04 / 16-04

En weer een stukje verder naar het oosten komen we aan op de St. Thomas, onderdeel van de Amerikaanse Maagden Eilanden (USVI). We ankeren in de kom van Hassel Island in helder blauw water en liggen lekker beschut. Er komt wat meer wind aan en dit is een prima plek om een aantal dagen te blijven, natuurlijk weer boodschappen doen. Je steekt de baai over in de dinghy en legt deze in de dinghy dok van de haven neer en binnen 10 minuten sta je bij de Pueblo binnen en daar hebben ze zelfs blauwschimmel kaas 🙂 . Ook de Ace, soort Praxis, is in de buurt en ondanks het feit dat we niets nodig hebben lopen we toch even naar binnen en blijft er natuurlijk wat plakken. De verhalen gaan dat de USVI’s duur zijn maar tot nu toe hebben wij daar nog niet echt iets van gemerkt. Een fles Barefoot wijn voor U$ 5,99 vinden wij niet echt duur en de koers van de dollar/euro is lekker in ons voordeel.

Als we op ons achterdek zitten landen de watervliegtuigjes net voor ons, spectaculair om te zien en in de verte komt een cruise schip tussen de eilandjes door waar ook wij tussendoor zijn gevaren, dan zie je pas hoe enorm die schepen zijn.Ook bezoeken we Charlotte Amalie, een leuk stadje maar het oude gedeelte is volledig gevuld met winkeltjes die ingericht zijn op de bezoekers van de cruise schepen maar we kunnen heerlijk op een terrasje zitten met een kop koffie en mensen kijken, ook lang niet gekund 🙂 .

Uitklaren bij de Douane, het plan is om naar de Britse Maagden Eilanden (BVI) te zeilen, is echt niet nodig zegt de vriendelijke beambte, ons boek zegt dat we het wel moeten doen maar hij weigert, het is niet nodig 🙂 , dus wijzigen we ons plan en gaan eerst St. John bezoeken, 2/3de van het eiland is nationaal park en het moet er prachtig zijn.Een tussenstop in Christmas Cove, een particulier eiland waar je mag ankeren en waar gratis moorings liggen, je mag alleen niet aan land. Er is wel een Pizza Pie boot waar je pizza kan bestellen, de schildpadden komen ons iedere dag begroeten en ook dolfijnen komen een kijkje nemen. ‘s-Avonds is de baai verlicht, niet door lantaarnpalen maar door de led verlichting op alle schepen.

Natuurlijk is het ook weer gezellig met boten die wij al kennen en weer tegenkomen. We zijn allemaal lid van de Ocean Cruising Club (OCC) en als je vlaggetje wappert heb je zo weer een aantal gezellige avonden.

Als we de volgende dag verder willen gaan blijkt dat de start accu het loodje heeft gelegd, dus in plaats van naar St. John gaan we terug naar Charlotte Amalie om een nieuwe batterij te halen. Starten kunnen we op de huishoud accu’s maar dat is niet ideaal, het is niet voor niets gescheiden. Een dag later hebben we onze accu al maar nu is de kabel van de VHF kaal, gelukkig ontdekken we ook dit op tijd en de scheepswinkel van Crown Bay Marina heeft elektra kabels genoeg. De boot is een grote puinhoop maar aan het eind van de dag is ook dit euvel verholpen en doet de VHF het better than ever. Vandaag nog even opruimen en een beetje luilakken en dan kunnen we morgen eindelijk naar St. John, we mikken op Lameshur Bay.

Een gedachte over “St. Thomas, USVI 03-04 / 16-04

 1. Ma

  En weer een leuk verhaal. Nu zie je inderdaad hoe geweldig groot die cruiseschepen zijn. Zou je zo op verloren lopen.
  En……inderdaad een puinzooi in jullie bootje, maar jullie kennende is dat
  niet van lange duur.
  Genieten met jullie mee.??

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *