St. John, USVI 17-04 / 27-04

Als we aankomen in Lameshur Bay, St. John, zien we maar twee boten aan een mooring liggen. We hadden al gehoord dat het niet druk zou zijn maar dit hadden we ook weer niet verwacht. Er liggen 20 moorings die normaliter al voor 11.00 uur bezet zijn.

Er is hier geen netwerk en zelfs telefoneren lukt niet, geen service geeft het apparaat aan. Great en Little Lameshur Bay zijn echt ongerept en mooi en ze zijn onderdeel van het nationaal park.

Als we richting Reef Bay wandelen blijkt dat de paden goed zijn, deze zijn al vrij gemaakt, en we zien hier zelfs reeën lopen.

De volgende dag even (twee en half uur heen en terug) internet checken in Coral Harbor 🙂 . Het is een pittige wandeling, ruim een uur bergop en dan ook weer een uur stijl naar beneden, weliswaar over de harde weg maar mijn knieen en bovenbenen verzuren toch wel erg, geen conditie hè? Halverwege komen we een stel tegen dat ons adviseert om terug te gaan met de bus via Salt Pond Bay, goed plan en anders gaan we toch met de ezel 🙂 . Het is erg confronterend als we verder naar beneden lopen. De huisraad ligt op straat, huizen liggen om en auto’s liggen op plekken waar ze normaal niet kunnen komen. Meer naar beneden zie je dat er aan veel huizen gewerkt wordt en zijn ze ook meer bewoont en bewoonbaar. We eten bij Skinny Leggs een echte Amerikaanse hamburger, heerlijk en dan naar de bushalte. Waar er natuurlijk geen bussen rijden 🙂 , onze serveerster Mary adviseerde ons dat als de bus niet reed om te liften. Niet de duim omhoog zoals wij dat kennen maar met de vinger naar de weg wijzen en na 10 minuten worden we gelukkig meegenomen. Een levensverhaal later worden we voor Salt Pond Bay afgezet en 45 minuten later zien we ons bootje in de baai liggen, helemaal alleen, we hebben de baai voor onszelf.

Een dagje bijkomen en goede voornemens maken, onze conditie is echt niet meer wat het is geweest, gaan ook wij deze mooie plek verlaten en varen naar Caneel Bay, wederom een mooie baai naast Cruz Bay waar we weer inkopen kunnen doen en internet hebben 🙂 .

De supermarkt is goed gevuld maar ook hier zijn er restaurants en winkels die nog niet open zijn. Ook het resort waar wij voor liggen is dicht en daar moet nog veel gebeuren voordat alles weer normaal loopt.

We liggen hier in de baai weer fantastisch, lekker rustig, witte stranden en blauw water. USVI echt de moeite waard om te bezoeken waard.Morgen gaan we zuid, een erg mooi weergat om naar Bonaire te gaan dus dat willen we niet missen. Aan uitklaren doen ze niet in de USVI ??, niet nodig zeggen ze, we zullen wel zien wat ze daarvan in Bonaire vinden 🙂 .

Ondertussen is Ronald aan het oefenen om zijn verjaardagstaart te bakken, de een is zijn eerste baksel en de ander is het voorbeeld 🙂 🙂 .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *