Roses here we come

2 tot 10 oktober
De wind werkt niet echt mee. We willen hier uit Valencia vertrekken maar de wind komt uit het noorden en zal pas komende maandag gaan draaien. Eerder kunnen we niet weg. Het weer in Valencia is heerlijk en daar we niets moeten genieten we er van. Nog een dagje strand, het is nog steeds 30 graden, wat kleine klusjes en natuurlijk een afscheidsetentje. We eten heerlijk dat is te zeggen en de wijn is ook voortreffelijk. Grote glazen worden er geschonken, we vragen nog naar de prijs van de visschotel die we willen hebben omdat we toch al een voorgevoel hebben dat we hier wel eens ……. kunnen worden. Natuurlijk krijgen we nog een borreltje als digestief, 40%, na om het eten te laten zakken. En daar is de rekening, nu weten waarom de uitbater zo in zijn nopjes is. Volgende keer toch maar ergens gaan eten waar de prijzen op de kaart staan. Ha ha, het overkomt je toch.
14-10-12 laatste etentje valencia 14-10-12 laatste e v 1 14-10-12 eten valenciaDe volgende dag zien we een weergat en woensdag 8 oktober is het dan zover. De wind staat goed, niet te veel, wellicht een paar uur wat aan de magere kant voor onze zware Fairy Queen. Misschien meteen door naar La Grande Motte, als onderweg het weerbericht goed blijft.
Als we onderweg gaan, beginnend op de motor gooien we een lijntje uit, je moet het blijven proberen hè? En ja, we hebben beet, wel een klein makreeltje maar beter iets dan niets. We zetten de zeilen op, 2e rif erin euh?, en gooien nog een keer de lijn uit. Ja, weer beet, nu wel een grotere vis, makreel of bonito, vanbinnen heeft hij roodachtig vlees, we nijgen naar bonito. We eten hem na een paar uur op en hij smaakt ontzettend goed.
14-10-12 eerste visje 14-10-12 tweede visje 14-10-12 lekker visjeAls we de nacht ingaan stopt de wind er mee, nu al. Dat komt niet overeen met de voorspellingen, ja het is een functionele reis we moeten mijlen maken en we pruttelen op de motor naar het noorden. De volgende ochtend, wind tegen, het moet niet gekker worden, pal op de kop. We verhogen het aantal toeren anders halen we Roses niet eens voor het donker.

Wow, we schrikken ons rot. Een pfeuut, en daar komt op nog geen 5 meter van onze boot af een 14-10-12 walviswalvis omhoog. Hij is een stuk langer dan de boot is en we krijgen het daar toch wel benauwd van. Wat doet zo’n beest, hij is enorm. Hij duikt voor onze boeg weer het water in, daarna zien we hem gelukkig niet meer. Het is leuk om ze te zien maar niet zo dicht bij je boot. Kopje koffie dan?
De wet van Murphy, gas ook nog op, geen koffie, geen thee, geen warm eten, het is maar goed dat we er bijna zijn. Lamp boordlicht, het tweekleurenlicht aan de voorkant, heeft het ook begeven, we hebben gelukkig ons driekleuren licht in de mast dat het nog wel doet. We weten ook niet of we nog genoeg diesel in de tank hebben om naar La Grande Motte te motoren als er niet genoeg wind staat om te zeilen. Gezien de onbetrouwbaarheid van de voorspellingen en voornoemde wet van Murphy doen we dat toch maar niet. Dus Roses here we come!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *