Rodney Bay, St. Lucia – Bequia, St. Vincent and the Grenadines 12-12/31-12

Voor iedereen een gelukkig, gezond en fantastisch 2019.

Wij hebben het ingeluid met vrienden hier in Bequia, eerst een drankje en een hapje op de Asha met oliebollen, de laatste keer was dat voor ons in Mindelo, Kaap Verdische Eilanden, en daarna naar het strand met champagne en de voetjes in het zand. Op het moment hebben we een druk sociaal leven, de Ocean Cruisers Club is een actieve club en meteen na onze aankomst werden we uitgenodigd voor de eerste borrel bij de Whaleboner en er volgde er nog meerdere. We zijn naar Salsa les gegaan bij The Fig Tree, daar kwam ik erachter dat mijn ritmegevoel nog behoorlijk ontwikkeld moet worden ?. Hiken was geen probleem, dat is gewoon stap voor stap bergje op bergje af dat ritme is niet zo moeilijk, Bequia is zo klein dat je alles te voet kunt bereiken en overal vanaf het eiland heb je mooie uitzichten.

Ook de rumtour ging goed de afstanden tussen de verschillende rum barretjes was op een gegeven moment wel 20 meter dus dat was te overbruggen, het was er gezellig met op het einde van de tour een varken op de gril en een kampvuur op het strand.

Kerst hebben we ook hier in Bequia gevierd. Er was een potluck georganiseerd, The Fig Three had het restaurant ter beschikking gesteld. Bij de potluck neem je je eigen vlees of vis mee dat je kunt grillen op de barbecue en je neemt een side-dish mee die je deelt met de anderen. We waren met 40 man en het was erg lekker en heel gezellig, de volgende dag hadden we nodig om een beetje bij te komen maar daar heb je tweede kerstdag voor ?.

Natuurlijk zijn we de Fairy Queen niet als er ook nog wat geklust moet gaan worden. Onze ONAN-generator is ermee opgehouden, waarschijnlijk omdat we hem juist te weinig gebruikte, en we besluiten om deze eruit te halen, dat gaat dus in 2019 gebeuren. We hebben al een nieuwe generator gekocht, een Honda 2.2i, mooie deal kunnen maken in Rodney Bay, zodat we een back-up hebben als de accu’s een paar dagen niet opgeladen zouden worden. Voorlopig hebben we de generator niet nodig omdat er genoeg wind en zon is om onze accu’s te laden. We zijn van plan om aan het eind van de week weer noord te gaan, de wind 4 a 5 Beaufort, komt dan mooi uit het oosten, we hebben er zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *