richting Almeria

24 augustus
De bus vertrekt elke 5 minuten voor het uur naar Almeria. De hele week is het feest volgens Jessica dus we gaan eens kijken hoe dat is. Niet te vroeg, rustig ontbijten, het is nu al 30 graden in de boot dus we doen alles in vertraagd tempo. In een touringcar met airco slingeren we langs de kust naar Almeria en om kwart over twaalf zijn we in de stad. We komen als we richting het oude centrum lopen in het feestgedruis uit. Het is een beetje straat carnaval. Muziek, als je frisdrank besteld geen tapas maar bij een biertje wel.
24-08 feria 1 24-08 feria 4 24-08 feria 324-08 feria 524-08 feria 6Bijzonder dus bier drinken is interessanter. Een biertje is zelfs op sommige plekken goedkoper dan frisdrank en de tapas zijn geweldig lekker. Toch ook maar een colaatje tussendoor gedronken hoor, het is veel te warm voor al dat bier. Er wordt gedanst, gedronken en heel veel gekletst, geweldig om te zien. Een groot deel van de dames is ook gekleed in flamingo jurken en bijna allemaal hebben ze een roos in het haar en natuurlijk een waaier om je koelte toe te wuiven. Ik kan je wel zeggen dat je die nodig hebt, geen souvenir dus maar een perfecte uitvinding. Aan het eind van de middag houden we het wel voor gezien. In de boot is het 34 graden, naar het strand is een goede optie, om zes uur ligt het strand nog vol. We gaan laat met naar bed, veel te warm en geen wind. Oja, om één uur nog even wat vuurwerk.

 

23 augustus
24-08 aguadulceWe hebben heerlijk geslapen, dat wil ook wel na 2 van die gebroken nachten. Internet doet het hier niet, slecht bereik door de hoge rotsen die hier uit de zee oprijzen. We kopen een week WiFi, we zijn verwend en even het nieuws kijken en de mail ophalen op je bootje is toch wel fijn en makkelijk. We fietsen de boulevard af, want fietsen is beter dan lopen en doen verder niet echt veel. Het is toch weekend. Morgen met de bus naar Almeria voor de feestweek, ben benieuwd.

22 augustus
24-08 uitzicht havenDe wind is vannacht helemaal gaan liggen dus gaat de motor toch aan. Wel met tussenposen want we hebben gemerkt dat de temperatuur van de motor omhoog gaat en dat we koelvloeistof verbruiken. We laten de motor afkoelen, koelvloeistof erbij en weer verder. Het lijkt toch allemaal wel mee te vallen maar we nemen geen risico. Dit wordt een klus voor maandag.
De haven waar we in komen is geweldig. De dame achter de receptie heeft alle tijd van de wereld, we zitten een uur binnen om papieren in te vullen en ondertussen wordt er gekletst. 24-08 vliegende visZe heeft hoofdpijn, de crisis, het feest in Almeria waar we naar toe kunnen en de restaurantjes waar we kunnen eten ect. Erg gemoedelijk allemaal. We leggen voor het eerst aan op zijn Mediteranees, met twee lijnen aan de wal vast en twee ankerlijnen aan de andere kant van de boot. Wel even lastig op en af de boot stappen maar ja zo blijf je lenig. Het is hier erg mooi maar ontzettend warm. Voor het eerst is het in de boot 32 graden.
We spoelen de boot af en ik zie opeen twee vliegende vissen op het dek liggen. Ze zijn al dood en volgend de geleerde onder ons niet eetbaar. Gaan we ook helemaal niet proberen want ze stinken.
Ja, als je vergeet de hengel uit te gooien dus geen vis vangt dan vangen de vissen ons wel, ha ha.

21 augustus
De wind is gaan liggen maar we zijn op weg naar ons ankerplekje. Ankeren in 5 meter zand zo’n 100 meter uit de kust. Wel even rekening houden met de gele boeien die de hotels in het water leggen om het zwemgebied af te bakenen voor hun gasten. Tja….. dat is dus alles tot 5 meter. Onze ankerlier heeft het weer begeven en omdat we het anker met het handje moeten ophalen willen we niet in 15 meter ankeren. Op naar de volgende baai, we hebben 24-08 niet ankeren 24-08 niet ankeren 1nog hoop. Nou, weer hetzelfde, dat gaat hem dus niet worden. Zeg maar dag met het handje tegen het ankeren en de plons in zee. Als we konden vertrouwen op de ankerlier zouden we wel in 15 meter gaan ankeren maar dat zit er dus niet in. Ook op de winterlijst, deze wordt zo wel steeds langer. Vervelen zullen we ons dus niet van de winter.
Nieuw plan maken. Naar een haven maar welke? En op welke afstand van waar we nu zijn. Het waait niet en in motoren hebben we niet zoveel zin. Dus hijsen die zeilen, we gaan naar Puerto de Aguadulce. Dit is nog 90 mijl dus tijd genoeg. De wind trekt altijd aan in de middag en we gaan kruisend, heel langzaam de goede richting in.

20 augustus
We zijn er klaar voor, betaald en met hoogwater vertrekken we. Dag Gibraltar, wellicht tot 24-08 afscheid gibraltarvolgend jaar weer. We zijn gisteren nog naar de Carrefour gefietst en hebben lekker eten ingeslagen voor als we morgen gaan ankeren. We hijsen het zeil in de baai, maar tjonge wat een wind. Veel meer dan de gribs voorspelt hebben en ook nog tegen, dat is niet fijn, tweede rif er maar meteen in. Als we de punt om zijn neemt de wind wat af en komt uit de goede richting om vervolgens van achteren te komen. Jammer dat wordt weer rollen van de ene kant naar de andere kant als we gaan slapen.
Ik bak dan ook maar een eitje als avondmaal, meer zit er even niet in met deze wind.

Een gedachte over “richting Almeria

 1. Riny Bakermans

  Lieve zeevaarders,
  Leuke verslaggeving. We zijn weer helemaal op de hoogte.
  Wel een beetje jaloers op het warme weertje bij jullie. Hier is het bar
  en boos maar we hebben het naar onze zin.
  Geniet van alles wat je tegenkomt .
  Liefs van pa en ma en Beau.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *