Puerto Rico, 26-2 / 16-3

Na een mooie (motor) zeiltocht onder de kust van Haïti en de Dominicaanse Republiek komen we na 5 dagen in Puerto Rico aan. We belanden in een totaal andere wereld, in plaats van vissers in uitgeholde boomstammen slalommen we hier tussen de peddel boarders en de waterscooters door de haven in. We hebben hier een afspraak met Luis Santos die ons kan helpen aan de onderdelen voor onze watermaker, binnen twee dagen wordt alles wat je besteld bezorgd. Moet je natuurlijk eerst wel zorgen dat je weet wat je moet bestellen en daarvoor is belangrijk dat we Luis naar onze boot krijgen.

We bouwen de watermaker uit en wachten, wachten, wachten …. en daar is Luis met alleen een eindkap, wel we kunnen er verder mee.

Hij hoont de buizen, met een apparaat de binnenkant weer glad maken, vervangt de o-ringen en de klemringen en dan kan Ronald hem eindelijk inbouwen en testen. En hij doet het weer, druk goed, geen lekkage en hij klinkt goed.

Op de boardwalk hier rond de haven is het erg gezellig en we genieten dan ook weer van het eten en de muziek. Muziek is hier alom aanwezig en er wordt gedanst en gezongen door een band maar mensen doen ook spontaan mee. Héctor Lavoe is hier geboren en hij heeft de salsa op de kaart gezet en zijn muziek wordt ook door de jeugd hier nog gedraaid en natuurlijk zoals het een groot artiest betaamd is hij op al jonge leeftijd (46) overleden, drugs, seks and salsa ……

Wanneer we voor anker willen gaan blijkt de ankerlier niet te werken, balen. Het kost ons anderhalve dag met meten (want meten is weten, 🙂 als een boer die kiespijn heeft) om te ontdekken dat we een slecht min contact hebben waardoor er een groot verlies van stroom is. We besluiten, omdat we nog niets van Puerto Rico hebben gezien, het membraan voor de watermaker via internet te bestellen en nog even in de haven te blijven liggen. We hebben een auto gehuurd bij Popular Auto, er staan 4.000 kilometer op de teller, voor nog geen US$35,- per dag, dat rijdt fantastisch. We bezoeken Old San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico, prachtig. Overal waar we komen worden we aangesproken en wordt er trots over hun land gesproken, de mensen zijn hier erg spontaan.

De volgende dag naar het droge bos om te hiken, wel het is niet zo droog en we worden lek gestoken door de muggen maar het is leuk om een ander stukje van het land te zien en geweldig om weer een flinke wandeling te maken.

Laatste dag natuurlijk naar Ponce, de oude brandweerkazerne is een moetje hier en hij is inderdaad prachtig. Ook een erg mooie stad en de koffie die hier in Puerto Rico in de bergen boven Ponce wordt geteeld is erg lekker. Op dit moment zijn de koffiestruiken nog herstellende van orkaan Irma maar ons wordt verzekerd dat ze op dit moment al weer aardig aan het groeien zijn. Ook het regenwoud heeft te leiden gehad van Irma, het gebied is weer toegankelijk maar nog niet geweldig om te zien. Reden om nog een keertje terug te komen.

Natuurlijk ook weer boodschappen gedaan, de wijnkelder was helemaal leeg en hier is er weer van alles te krijgen. De groente en fruitmarkt in Ponce op zaterdag gaan we helaas missen want morgen gaan we richting Vieques en weer lekker voor anker.

Een gedachte over “Puerto Rico, 26-2 / 16-3

  1. Ineke en peter

    Genieten maar! Hier op 17-3-18 t is haast niet te geloven is het overdag -2 en het sneeuwt en door de oostenwind een gevoelstemp vsn -10 brrrr?

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *