Prickley Bay, Grenada – Kralendijk, Bonaire

Maandagochtend 10-7 staan we op de stoep bij Budget Marine maar de manager is er niet. De motor hangt in de waterton zodat ze ons kunnen laten zien dat hij goed gemaakt is maar dit gaan we niet accepteren. De manager wordt gebeld en dinsdag om 8.00 uur hebben wij een afspraak. Ronald somt op wat er allemaal fout is gegaan en om 9.00 uur krijgen wij zijn beslissing waar we niet meer tegenin kunnen gaan. We krijgen geen nieuwe motor maar het totale motorblok wordt vervangen, de omkasting en het staartstuk blijft van onze oude motor. Top, geen probleem, dat was niet kapot, beter dan dit kan het niet opgelost worden. Dank je Budget Marina, Grenada, wij gaan nog steeds langzaam varen nu om de motor in te laten lopen 🙂 🙂 . Dezelfde dag is hij klaar en wij gaan plannen om uiteindelijk Grenada toch te verlaten en verder te gaan naar Bonaire. We doen nog een laatste keer boodschappen, nemen afscheid van onze vrienden in Grenada en vertrekken zaterdag de 15de naar Bonaire. Het is een perfect weerwindow en ze voorspellen de laatste drie dagen steeds het zelfde dus zou het redelijk betrouwbaar moeten zijn. Dus geen HASH meer maar gaan. We vertrekken in de ochtend en krijgen ….. een heel licht windje uit zuid west, we varen naar het noorden daar staat meer wind dus we passen onze koers aan en kunnen dan meteen Louie Louie

( https://www.youtube.com/watch?v=wx-8_GI4d2c )

uit testen. En dat gaat geweldig, dat zo’n apparaatje een boot van 19 ton op koers kan houden, wonderbaarlijk.

 

Eindelijk vangen we één vis, 70 cm lang maar het is een Barracuda dus deze gaat terug, daarna vangen we helaas niets meer, het is niet ons seizoen voor wat betreft vissen.

 

 

Na 4 nachten komen we aan op een regenachtig Bonaire, we hebben weinig wind gehad en zijn dan ook zeer verbaast als we een mooring voor het kiezen hebben. Een flink aantal boten is voor tropische storm Don naar de haven gegaan, wij hebben hier gelukkig niets van meegekregen dan flink wat wind 35 knopen en regen op het moment dat we Bonaire naderen. We liggen hier prachtig.

’s-Avonds meteen naar de hamburgeravond waar we weer veel oude bekenden tegenkomen, supergezellig. We liggen hier in een aquarium en elke dag zwemmen er duikers onder onze boot door. Ook wij gaan hier ons duikbrevet halen, a.s. donderdag is het zover. Spannend en fantastisch. Het boek hebben we de afgelopen dagen al doorgenomen, we hebben er zin in!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *