Porto

31 juli
We worden wakker van de misthoorn, dat betekend dat de haven wederom in mist gehuld is. Mmm, toen ik om 7.00 uur naar de toilet ging was het nog helder. De mist komt ineens opzetten, je kunt er echt niet op plannen. Als we aan het ontbijt zitten zien we dat de wind ook nog uit zuid-oost komt en als we de gribs checken blijft dat de hele dag zo’n beetje. Het wordt dus een echte verwaaidag. We passen onze planning wederom aan en besluiten morgenvroeg te vertrekken.31-7 sardientjes 31-7 pulpo
Ronald gaat naar de kapper, na drie maanden werd dat nodig en voor € 8,= kun je best wel wat vaker naar de kapper. We roosteren sardientjes voor de lunch en drinken er een wijntje bij. Verder gaan we niets doen. Wordt helemaal een topdag zo. Morgen willen we richting Lissabon, vroeg op en hopen dat er geen mist is, dan kunnen we.

30 juli
Vandaag ook weer veel wind. Het internet ligt eruit, de grib files kunnen we niet ophalen en dat is vervelend als het weer zo wisselend is. Veel wind als het niet voorspelt is, wind uit de verkeerde richting. Het lage druk gebied ligt niet waar het hoort enz. We gaan wederom met de bus, hoera voor het openbaar vervoer, naar een gigantisch winkelcentrum en kopen een Portugese datakaart zodat we ook als het internet er op de haven uitligt we toch het weer kunnen ophalen. Dat is veel te belangrijk.
Met de gratis bus terug. Dat blijkt teveel van het goede te zijn, we worden verder van de haven afgezet dan de afstand van het winkelcentrum naar de haven. Dus de betaalde bus maar weer genomen en slingerend door de hele stad weer bij de haven uitgekomen. We hebben totaal ruim een uur over een stukje van 5 km gedaan. Toch nog wat te leren ha ha….

29 juli
31-7 helder weerWow, de zon schijnt. Zo kan het er hier dus ook uitzien. Vandaag gaan we naar de plaatselijke overdekte markt en daarna lekker als vakantiegangers naar het strand. We kunnen niet verder richting het zuiden want er zijn gale warnings gegeven voor vandaag en morgen. Ach, het is niet erg, het zonnetje schijnt.

 

28 juli
31-7 wasWe kijken naar buiten en jeetje nog steeds mist en niet zo’n beetje ook. De was doen we vandaag maar drogen in de mist gaat wat lastig worden. De oplossing is in de voorpunt van de boot en ons elektrisch kacheltje eronder. Het droogt supergoed. Het blijft de hele dag mistig en daardoor koud en vochtig. Ik voel het zelf in mijn botten.

 

27 juli
27-7 porto 1 27-7 porto in de mist 27-7 duoro rivier 27-7 port proeven 1 27-7 tegeltjes 27-7 grote zusje vanHet is nog steeds mistig als we opstaan. De vocht voel je gewoon neerkomen. We hopen dat het in Porto wat helderder en warmer is, want dat is ons doel vandaag. Lekker portje proeven en mensen kijken.
We staan op tijd bij de halte te wachten en de bus is op tijd. We stappen op de bus en 40 minuten later zitten we in het oude centrum van Porto. Het openbaar vervoer is super en niet duur, maar je moet wel tijd hebben wat de bus gaat op zondag maar 1 keer per uur.
Nu lekker naar de rivier toe en de toerist uit hangen. Porto is heuvelachtig, we maken aardig wat kilometers maar het is de moeite waard. Er staat een port proeverij op ons te wachten en zuinig zijn ze niet met inschenken. Gelukkig delen we de glaasjes want anders hadden ze ons wel kunnen opvegen, spuugbakken zijn er ook niet. Het is ook zonde om het niet door te slikken, toch???
Daarna gaan we lekker lokaal eten, niet bij de tent waar ze ons in het Duits aanspreken maar bij een echtpaar waar de Portugese tegeltjes nog aan de wand zitten.
Als we weer op de boot terug komen dan voelen we onze kuitjes wel en een salade is voldoende vanavond.

2 gedachten over “Porto

 1. Frank & Dionne

  Hallo schippers,

  Net per toeval ontdekt dat jullie een mooie website hebben, had ik helemaal overheen gelezen. Echt een mooi avontuur. Alleen al door het te lezen kom je in de vakantie stemming, dus dat ga ik zeker vaker doen als ik straks weer aan de slag moet. Het slootjes verhaal is inmiddels een klassieker bij mij op het werk en deze wereldreis maakt duidelijk dat het gewoon klopt ! Veel voorspoed en mooie momenten gewenst met jullie skon bootje !

  Reageren
 2. Cor en Riny

  Hoi Nicol en Ronald,
  Wat ons opvalt is dat jullie na al die jaren weer ontdekken hoe het openbaar vervoer werkt. Daar blijf je overigens nog wel even mee bezig omdat dat in elk land weer een beetje anders is.
  Wij houden het nog even op de auto. Maar als het nodig is weten we waar we terecht kunnen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *