Op weg naar winterbestemming

11 – 17 oktober
We blijven een paar dagen in Roses liggen. Het is in La Grande Motte te slecht weer, veel regen en wind, dus niet aantrekkelijk om aan te komen. In Roses blijft het nog steeds lekker warm. We liggen nog maar een nachtje varen van onze laatste stop af en dan wordt het klussen, noodzakelijke en een aantal voor extra comfort. 14-10-19 snelheidsmeter 14-10-19 boodschappentasRonald duikt het water in om de snelheidsmeter aan de gang te krijgen, stoer hoor, brr het water is toch wat kouder dan in het zuiden. We verwennen ons met een boodschappen karretje zodat we te voet ook flink wat boodschappen kunnen doen, iedereen loopt er hier mee rond. Ze zijn in de aanbieding en je kunt ze bij de supermarkt voor in de winkel parkeren. We gaan 14-10-19 roses 14-10-19 klusjeelke dag warm eten, het gas is op en we hebben niet de juiste aansluiting om campinggaz op ons systeem aan te sluiten. We vinden een leuk restaurantje, El Gusto, waar we voor € 10,= een drie gangen diner met water, wijn en koffie krijgen, en de kwaliteit is top.

 

Dinsdag is het dan zover, we gooien de trossen los en vertrekken naar Frankrijk. Het weerbericht geeft wat wind aan, niet veel maar wel uit de goede richting. Na een uurtje kunnen we dan ook de zeilen hijsen en gaan we met een knoopje of 5 a 6 richting La Grande Motte. 14-10-19 gastenvlag wisselen 14-10-19 gastenvlag hijsenWe wisselen de Spaanse courtesy flag voor de Franse. Om 23.00 uur valt de wind weg en motoren we verder en tot onze verbazing wind op de kop en niet zo’n beetje ook. De berichten die we uitluisteren geven het niet aan, de fransen geven het bericht alleen in het Frans poeh, de gribs geven het niet aan euh….., dit is dus zeilen op de Middellandse Zee. Ja en daar in de verte ligt uiteindelijk La Grande Motte, onze eindbestemming, waar we om half negen in de ochtend aankomen.
14-10-19 even voelen hoe het isWe hebben gereserveerd, maar niemand weet waar we komen te liggen, dus de komende twee dagen aan de stijger bij de Capitainerie, nu lekker met pa en ma mee naar St. Bonnet. Pa gaat nog even achter het stuur zitten, voelt best goed hè? In St. Bonnet wacht ook Miepje op ons, ze is wat beduust maar een dag later weet ze niet beter en staat ze te wachten voor de slaapkamer en te bedelen om aandacht.

 

Tja en dan…., een demonstratie wat klussen in St. Bonnet is. Het gras staat aardig hoog maar gelukkig hebben ze daar een machine voor, waar je op kunt zitten. 14-10-19 klusje op het land voordoen 14-10-19 klusje op het land voordoen 1 14-10-19 best wel moeilijkEven voordoen, en oei, het is toch lastig, maar goed dat Ronald geen kapper is geworden want hij laat wel een strookje staan. ‘s- avonds eten we lekker van de plancha en vrijdag vertrekken we weer naar de boot. Als we daar aankomen en bij de Capitainerie vragen waar we mogen gaan liggen weten ze het niet. Wij vinden het niet erg, we liggen lekker aan de lang steiger, makkelijk met op en af de boot. Ze mogen ons daar de hele winter wel laten liggen. Wij gaan in ieder geval niet meer vragen waar we kunnen liggen. Morgen beginnen we met de grote klus, de boiler eruit, nu nog even buiten een borreltje en naar de ondergaande zon kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *