Nederland en de laatste dingetjes

We hebben heerlijke dagen in Nederland gehad. Hebben de familie en vrienden weer uitgebreid gesproken en geknuffeld. We zijn het hele land doorgereden om overal spullen op te halen, heel wat kilometers gereden, in Frankrijk per post iets aan laten komen is voor ons geen optie meer. Alleen als het niet anders kan dan …… Ook nog even nostalgisch in Willemstad geweest bij John van Yachting Willemstad en bij onze Cees van bar, bodega, bistro ‘t Pumpke. Ronald heeft nog een presentatie/praatje voor de PZV (Philips Zeezeil Vereniging) gehouden en ik heb geen enkele dag gekookt, maar wel overal heerlijk gegeten. Oja, toch één avond toch een 15-4-2 golfen bij the duke 15-4-1 koken bij the dukebeetje gekookt. Met mijn kookclub CC zijn we op The Duke gaan golfen en hebben daar ook kookles gehad. Voor mij stond op het programma de tweede gang, kreeft. Samen met José mochten wij deze aan zijn einde helpen en klaar maken. Mmm, wel lekker maar om ze zelf te gaan vangen en klaar te maken ga ik echt niet doen. Ronald was een 15-4-4 mannenweekend 2 15-4-3 mannenweekend 1weekend met zijn vrienden op stap, “het geen watjes weekend” noemen ze dat. Beetje biertjes drinken, vliegeren en sterke verhalen houden. Was natuurlijk ook weer uitermate gezellig daar in Noordwijk.

En toen was het alweer tijd om terug te gaan naar Frankrijk. Deze week is omgevlogen. Wij gaan 10 dagen op de hond passen terwijl mijn pa en ma in Nederland hun bezoekjes afleggen. Ja en dan zijn we weer in Frankrijk. Het weer is prima en we rijden bijna dagelijks op en neer naar de boot. De laatste klusjes nog en de boot weer volladen met vanalles en nog wat. Ondertussen moet er toch nog wat naar ons verzonden worden. De stroomregelaar van de windgenerator bleek ook kapot te zijn en vanuit Engeland wordt er een gereviseerde naar ons toegezonden. Het leek of het dit keer in een keer goed zou gaan. We hadden het dit keer naar de Capitainerie in La Grande Motte laten sturen, er staan in heel Grande Motte bordjes die de weg daar naartoe wijzen en nee hoor, weer niet. Het lag dit keer niet aan de franse bezorgdienst maar aan degene die het verstuurde. http://www.lagrandemotte.livecam360.net/portdeplaisance?t=2015-03-16+17-00-00&r=207&z=131&tl=100000   De regel Capitainerie was weggevallen, en ja vind maar eens de boot Fairy Queen tussen al die 1.400 boten die in de haven liggen. Tussendoor maken we ook nog kennis met de Franse schade verzekeraars, een Zwitserse buurauto opent de deur en ja tegen onze auto aan. Een flinke schade, dus formulier invullen en afgeven bij de assuradeur. Niet echt dus, we worden terug gestuurd met ons ingevulde formulier, het is niet goed ingevuld, ondanks het feit dat hij schuld heeft bekend. Of we contact op willen nemen met deze Zwitserse mijnheer en het formulier samen goed willen invullen. Want poeh, poeh, het is niet goed hè? We sturen hem een mail en krijgen zijn nummer, contact persoon van zijn verzekering ect. Wij gaan trots terug naar de verzekeraar, en daar krijgen we te horen, poeh, poeh moeilijk moeilijk niet goed hè!!!! Maar ze gaat toch bellen en we mogen alles achterlaten. Ze nemen volgende week wel contact met mijn vader op. Want poeh, poeh, moeilijk moeilijk. We wensen haar nog een fijne dag.

15-4-6 golf uzes 2 15-4-5 golf uzes 1We gaan lekker golfen, dat zal er de komende 9 maanden niet meer van komen. Dus even genieten van het zonnetje, het golfspel laat het wel wat af weten maar dat kan de pret zeker niet drukken. Wij hebben het niet zo zwaar hoor. Poeh poeh, valt best wel mee.

Een gedachte over “Nederland en de laatste dingetjes

 1. Harold & Christel (en Guzzy natuurlijk)

  Hoi Ronald en Nicol,

  Helaas moeten we jullie laatste “voorbereidingen” van afstand op jullie site lezen. We hadden het leuk gevonden nog even een weekendje in jullie gezelschap te kunnen verblijven, maar die hardnekkige griep wil maar niet uit ons lijf. Vandaag weer voor het eerst in twee weken naar het werk, maar virusvrij zijn we nog niet.
  Ongetwijfeld komt er weer een volgende gelegenheid om jullie te bezoeken; dan gaat het wel lukken ;-).

  Succes met de laatste loodjes; een behouden vaart en tot snel.

  Grt.
  Harold / Christel en Guzzy

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *