naar Valencia

16 september
We gaan op de fiets door Valencia toeren, het is hier zo goed geregeld. Overal zijn fietspaden en we zien in vogelvlucht een aantal van de beroemde gebouwen die in de oude rivierbedding staan.14-09-17 valencia 4 14-09-17 valencia 3 14-09-17 valencia 2 14-09-17 valencia 1 Prachtig, later in de week als het wat bewolkt gaan we wat intensiever alles bekijken. Nog even boodschappen doen bij de Carrefour, zonder fiets zouden we toch een wat beperktere omgeving hebben. De haven waar we in liggen is nieuw en ongeveer 7 jaar geleden gebouwd voor de America Cup. Wij liggen in de buitenhaven en in de binnenhaven mag je liggen als superjacht. Je hebt dan aansluiting voor TV, Internet kabel 12 MB, Telefoon en toegang tot de Captains Club. Bovendien kun je met je auto voor je boot op de kade staan. We gaan kijken maar op dit moment liggen er niet zoveel jachten, het seizoen loopt een beetje op zijn einde. Ook hier begint in oktober het laagseizoen.

15 september
We worden wakker en komen erachter dat we bijna 12 uur aan een stuk hebben geslapen. Wow, we waren er echt aan toe. Nu maar even de benen gaan strekken zodat we weer wat soepeler worden. We gaan op de fiets en komen uit bij El Corte Ingles, wat een heerlijke winkel. En ja hoor, ze hebben nog bikini’s, in de uitverkoop, niet veel keus meer maar ik ben geslaagd!!!!!

14 september
14-09-17 valencia vlag 14-09-17 fq in valenciaEn ja hoor, 50 uur later meren we af in Valencia. We zijn toch wel moe hoor, 2 nachtjes doortrekken is behoorlijk pittig. Je komt pas de 2de nacht in het ritme van 3 uur slapen/rusten en 3 uur op wacht, dan is het geen probleem meer om in slaap te vallen want je lichaam is er dan echt aan toe. Vanavond gaan we lekker op tijd naar bed. Nu eerst een wijntje, tijdens zo’n overtocht drinken we geen alcohol, we vinden dat we het verdiend hebben. Morgen maar eens de fietsjes tevoorschijn halen en Valencia gaan verkennen.

13 september
14-09-17 bezoeker op zeeWe hebben een passagier, een klein vogeltje rust uit. We zitten ongeveer 30 mijl 14-09-17 hevelingsvat werktuit de kust, een flink eindje vliegen voor zo’n klein vogeltje. Nog steeds mooi weer en warm. We zitten in onze zwemkleding de hele dag en nacht, had ik eigenlijk niet meer in september verwacht. Even checken of het door Ronald ontwikkelde expansievat werkt, ja hoor die gaat het wel redden tot La Grande Motte.

 

12 september
We gaan Aguadulce verlaten, leuke plek om te verblijven, erg spaans, het zijn over het algemeen 14-09-17 even tanken 14-09-17 jessica aguadulceSpanjaarden die hier op vakantie zijn. Allemaal erg relaxed en de sanitaire voorzieningen zijn erg schoon, niet onbelangrijk. Jessica zwaait ons uit. Nog even de tanks vol want we verwachten toch wat te moeten motoren richting Valencia. Het is 250 mijl (463 kilometer) en daar gaan we 50 uur over doen. Best wel een trip, maar het waait lekker en het zonnetje schijnt. Een klein passagiers vliegtuig komt even kijken en het lijkt wel of onze mast geraakt wordt zo laag vliegt hij over, we schrikken ons rot wat een idioten.

11 september
14-09-17 voor kapper 14-09-17 kapper naVandaag naar de kapper, spannend. Als ik om 11.00 uur aankom bij de kapper, ze gebruiken ook Sebastian, mag ik meteen bij de wasbak plaatsnemen. Ze spreken helaas alleen maar Spaans, geen Frans, geen Engels dus aangegeven een poco corto en duimen maar. Een half uur later sta ik weer buiten en is mijn haar gewassen, geknipt, geföhnd en is er wat gel ingedaan. Ik ben het enorme bedrag van € 13,= kwijt voor mijn nieuwe look. Prijs kwaliteit is geweldig hier.

10 september
Vrijdag vertrekken we. Vandaag even de boodschappen doen, eten voor 3 dagen en een afspraak maken voor de kapper. Ik kan morgen terecht.

 

Een gedachte over “naar Valencia

  1. Cor en Riny

    Wat leuk om jullie zo te volgen. Bedankt voor de verhalen en de leuke plaatjes.
    Liefs Pa en Ma

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *