Mijlen maken

6 augustus
Heerlijk geslapen, de boot schoon gespoeld, ze is helemaal uitgeslagen 06-08 beetje gekvan het zout en daarna gaan we flaneren in Lagos. Er hangt echt een vakantiesfeer. Er komt een e-mail binnen van de Capitainerie de La Grande Motte met de vraag of we nog interesse hebben in de ligplaats in La Grande Motte. Natuurlijk hebben we nog interesse. Het was al die tijd nog onzeker of we daar konden liggen, we kunnen een vinkje zetten. Ik maak een e-mail in mijn beste Frans en stuur hem naar mijn vader ter controle. De winter gaan we dus ook wel doorkomen.

5 augustus
Als we de kaap ronden blijkt er toch een flinke wind te staan en we rollen de genua weg en zetten toch even de kotterfok op, dit is net wat comfortabeler. Tinkerbel komt ons achterop en we maken over en weer foto’s. De foto’s van onze Fairy Queen krijgen we nog toegestuurd. We zijn benieuwd. We zwaaien ze uit, zij gaan nog een nacht in. 06-08 flink gereefd 06-08 fotos maken van tinkerbel 2 06-08 parade in het kanaal
We zien de ingang van de haven en varen de rivier op naar de meldsteiger, we vinden het best smal en van alle kanten komen de speedbootjes, de partyschepen en waterscooters ons voorbij. Wouw, even wennen en de knop om zetten. Dat zijn we helemaal niet gewend. Aan de westkant van Portugal kom je dat niet tegen.
We hebben gisteren en vandaag alles gezeild, supergaaf, we leren flink bij.

4 augustus
06-08 zo slaap je danWe hebben uitgerekend dat als we om 13.00 uur vertrekken we in de volgende ochtend de Cabo de Sao Vincente kunnen ronden. Het is het beste om deze in de ochtend te doen daar in de loop van de middag de wind flink kan aantrekken. We maken het bed in de salon klaar, met slingerzeil en ik denk dat iedereen jaloers zal zijn op dat bedje. Het slaapt heerlijk, alleen jammer dat je er maar drie uur achter elkaar in mag liggen.

 

3 augustus
06-08 cascais Het is zondag. Dus wasdag??? We gaan op zoek naar de wasmachine en stoppen de trommel vol. Het programma duurt maar 25 minuten, de wasmachine in Best deed er veel langer over maar de was is heerlijk schoon en fris.
Toch maar even de gribs ophalen en we zien dat het beter is om morgen te vertrekken. Lissabon bezoeken slaan we dus over. Als we morgen niet gaan, kunnen we de eerste dagen niet verder. We willen in oktober in Frankrijk zijn en kunnen niet overal blijven plakken. Tja keuzes, keuzes, keuzes.

06-08 beetje moe

beetje moe ????

2 augustus
Vannacht is Tinkerbel ons voorbij gegaan en hebben we even contact gehad via de Marifoon. Zij varen iets verder op zee en hebben meer wind dan wij hebben. Albert met Scheerling komt tegelijk met ons binnen. We zijn wel blij dat we er zijn. Het is 16.00 uur wanneer we de lijnen vast knopen aan de steiger. We krijgen een flesje lokale wijn als welkom, luxe hoor. Je merkt dat dit een plaats is waar de mensen uit Lissabon een tweede huis of boot hebben liggen.
We drinken een glaasje met Albert, Jan en Ankie op onze boot. Douchen, een gebakken ei en vallen daarna als een blok in slaap. Met het wachtsysteem dat we hebben 3 uur wakker en 3 uur slapen merken we dat de wijn aardig aanslaat. Niet zo gek dus dat we goed slapen.

1 augustus
We worden wakker van de wekker, dat is lang geleden. We horen geen misthoorn en als we naar buiten kijken is het helder, we kunnen vertrekken.
06-08 rustig zeilweerGisterenavond hebben we nog met Jan, Ankie en hun 2 kinderen Luna en Nika van de Tinkerbel gezellig geklets en ook zij vertrekken morgen naar Cascais. Zij zijn onderweg naar Rio Guadiana waar ze de boot voor anker leggen en daarna weer even terug naar Nederland gaan. In november gaan ze verder richting Carieb, een fantastisch vooruitzicht.
Ook Albert van Scheerling, die altijd wel voor een praatje te paaien is vertrekt vandaag. Wellicht dat we elkaar in Cascais weer zien.
De wind is goed, en om 07.30 uur zijn we en route.

Een gedachte over “Mijlen maken

 1. Riny Bakermans

  Lekker ontspannen op de vaste wal, zonder schommelingen, jullie reisverslag te lezen. Leuker als Brown, E. George, of Ludlum.
  Als jullie verder zeilen en voorbij Armacao de Pera varen, Ronald, gooi je
  Vislijntje uit want de sardines die daar zwemmen zijn hemels.,
  Chers enfants, geniet en tot horens.
  M&P

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *