Martinique, St. Lucia, Carriacou, 5 – 21 mei 2019

Nadat de familie is vertrokken hebben we last van het emptynestsyndroom. We willen van Grande Anse naar Rodney Bay in St. Lucia varen maar we kunnen niet uitchecken in Petit Anse, kantoor is 6 mei dicht en daarna draait de wind en is St. Lucia niet meer bezeilbaar. Dus een paar dagen wachten en dan zeilen met de motor bij naar St. Anne. We wandelen nog een keer van Grande naar Petit Anse de Arlet en zien hoe de lokale boten worden opgetuigd. Het is enorm veel werk en je hebt heel veel mensen nodig, ook om de boot te zeilen, maar het ziet er erg mooi uit.

Ronalds verjaardag vieren we met zijn tweetjes in Grand Anse een hamburgertje van de barbecue met wat salade aan boord van de Fairy Queen. Een beetje zwemmen en daarna met een wijntje in de hand genieten van het uitzicht, niet verkeerd om je 51ste levensjaar af te sluiten. Als we uiteindelijk naar St. Anna varen gaat ons plan om een auto te huren een beetje de mist in. Er is geen auto beschikbaar, bij geen van de kantoren. Dus we moeten ons plan om te foerageren een paar dagen uitstellen. Maar we hebben genoeg te doen.

De was, we hadden al ons beddengoed in gebruik, onze kleren, veel uit eten op de wal dus natuurlijk meer setjes dan anders in gebruik ? resulteerde in 2 machines van 14 kg. Maar alles is weer schoon. Water halen met jerry cans, het onderdeel dat we nodig hebben ligt op ons te wachten in St. Lucia, je bent er zo een paar uur mee kwijt. En de boot van binnen poetsen, de ladesledes weer een keer in de bijenwas gezet, ze lopen nu weer lekker soepel en weer alles op de gangbare plekken terug leggen. Onze reserveschakelaars heb ik na een half jaar nog steeds niet gevonden, en volgens mij heb ik nu toch wel alles in mijn handen gehad.

Wanneer we de auto ophalen krijgen we een Renault Twingo mee, beetje beperkte bagageruimte voor onze plannen, maar het autootje een automaat rijdt perfect. We gaan naar onze favoriete winkel de Decathlon, nieuwe bikini’s, zwembroeken, T-shirts en gewichten blijven plakken. Daarna naar een andere favoriet, de Leader Price, voor wijn, bier, pinda’s, eendenborst en alles wat we verder lekker vinden. En er blijft een broodbakmachine hangen. Het is best vermoeiend dat shoppen ?. De dag erna gaan we de oostkust van Martinique bekijken, het is allemaal wat ruiger en helaas is er veel zeewier dat aangespoeld is aan de kust. Het stinkt enorm, we zoeken een tentje uit om te eten dat buiten de stinkbelt ligt. Het eten en ook het biertje is erg lekker toch Ronald ?.

We willen maandag uitklaren en checken even hoe laat BouBou open is. Niet dus, hij is op vakantie en hij weet nog niet wanneer hij terugkomt. Dus nog snel met de auto naar Le Marin om bij de Marina uit te klaren, we blijven wel een dagje illegaal in Martinique liggen.  Na een lekker tochtje naar St. Lucia pikt Ronald de endcap op voor de watermaker en na ook hier een dagje illegaal te hebben gelegen zeilen we naar Carriacou. En ja, endcap erop en we hebben weer water, hij lekt nog wel een beetje, de rubbers moesten ook vervangen worden en die hebben we niet maar vrienden nemen ze voor ons mee vanuit St. Maarten. Tijdens het wachten op een window naar Tobago (Trinidad en Tobago) horen we dat er piraterij is tussen Grenada en Trinidad en dat boten in konvooi naar Trinidad varen. Daar gaat ons back-up plan om indien er een tropical storm aankomt naar Trinidad te varen en het window naar Tobago komt maar niet. Dus change of plan, Bonaire here we come. Het is nu nog rustig in Bonaire en dat is fijn want dan hebben we nog een mooringbal en kunnen we daar een tijdje blijven, geen straf om hier een tijdje te verblijven ?. De honing die we hier in Carriacou kopen moeten we zelf nog uit de honingraat laten druppen. Lekker voor onderweg bij het ontbijt, verser kan niet. Nu maar hopen dat we ook nog een visje vangen.

 

2 gedachten over “Martinique, St. Lucia, Carriacou, 5 – 21 mei 2019

  1. Cees en Anneke

    Ha Nicol en Ronald,

    Het was weer even geleden dat ik op jullie site heb gekeken. Altijd leuk hè familie of vrienden aan boord. En plannen zijn er om te wijzigen. Wij toeren gezellig door Friesland. Ook leuk. Een soort van Elfstedentocht maar dan niet schaatsend maar varend. Gr Cees en Anneke

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *