Martinique, Dominica, Februari 2019

Terug in Le Marin was het de boot klaarmaken en vooral fourageren. Bier, wijn, ook hier is dat lekker, geen kelderrestanten maar de ons inmiddels vertrouwde bag in box, en allerlei Franse lekkernijen slaan we in. We gaan naar Dominica en weten niet wat ze daar wel en niet hebben. Eerst nog een stop in Grande Anse de Arlets, een prachtige baai net onder Fort de France, de hoofdstad van Martinique, even een rustmomentje na onze “vakantie” in Europa en dan door naar Dominica. Daar hebben we zin in, Wild Bird zeilt met ons op, het plan is om veel te hiken in Dominica. Maar eerst een klusje, we hebben vulling van ze gekregen, van de polystereen bolletjes waarmee we zitzakken kunnen vullen. Dus twee zitzakken gemaakt van een oud zeil en al zeg ik het zelf ze zien er fantastisch uit. De tocht naar Dominica is er één uit het boekje, beetje zuid in de wind, natuurlijk ook iets meer dan voorspelt maar dan is 75 mijl opeens in een dag haalbaar, bij daglicht vertrokken en bij daglicht konden we het anker uitgooien en daglicht is hier van 06.00 uur tot 18.00 uur.

In Dominica, Prince Rupert Bay, zijn alle winkeltjes open en is men nog steeds hard aan het werk om de gevolgen van Maria te verhelpen. De universiteit is helaas gesloten en dat betekend hier flink wat voor de werkgelegenheid. Er zijn geen internationale studenten en ook de appartementen staan leeg. Groenten, fruit en kip  zijn volop verkrijgbaar en de winkeltjes zijn niet leger of voller dan ze voor Maria waren. We hebben heerlijk gehiked, doordat de kruinen uit de bomen zijn groeien de struiken op de bodem hard door het vele zonlicht dat ze krijgen en dat maakt de paden die goed gemarkeerd zijn uiteindelijk van tijd tot tijd onbegaanbaar. De meest populaire trails zijn schoongemaakt en worden bijgehouden maar omdat voor alle trails in Dominica te doen…..

Het is wachten tot de bomen weer nieuwe kruinen krijgen en helaas zal dat nog wel even duren. We hebben een aantal mooie hikes gemaakt en maar een keer konden we niet verder. Helaas hebben we boiling lake trail gemist, deze is open en goed begaanbaar, dat wordt een volgende keer. Elke zondag en woensdag is er een PAYS barbecue, van de opbrengst wordt onder andere de security boot gefinancierd die elke avond het ankergebied waar we liggen “bewaakt”.

PAYS is de organisatie in Rupert Bay die alles voor cruisers regelt en organiseert. Maar let op voor de rumpunch die ze schenken tijdens de barbecue, die is sterk en je hebt het niet in de gaten, het is altijd erg gezellig, de muziek is luid, er wordt flink gedanst en je ontmoet andere zeilers. Het carnaval wordt hier al een paar weken van te voren ingeluid, elke zaterdag is er dan de …… , steelbands en vooral harde muziek.

Toen we in Dominica lagen kregen we te horen dat onze bootverzekering is opgezegd. We kregen het pas een maand nadat verzekeraar het aan de tussenpersoon had laten weten te horen, ruim na de opzegtermijn. Blijkt dat verzekeraar in de voorwaarden heeft opgenomen dat het tijdstip van  mededelingen tussen verzekeraar en tussenpersoon geldt. Mochten we nog blij zijn ook dat ze het ons hebben laten weten “op tijd”.  Erg lastig als je in Dominica ligt, je kunt niet bellen alles gaat via e-mail maar het is gelukt, toppie en we hoeven er niet uit voor een survey, scheelt ook weer.

Nu via een tussenstop op Guadeloupe naar Sint Maarten nog steeds de plek om wat klussen aan je boot te doen. Onze watermaker lekt, hij doet het nog wel, maar we durven er niet aan te werken als we niet aan onderdelen kunnen komen. En in St. Maarten hebben ze alles voor je boot. Ook willen we onze diesel checken, het filter is een beetje vies en het lijkt erop dat een tank geen diesel geeft. Beter checken dan later met de problemen zitten ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *