Los Roques, Venezuela 21-10 / 6-11

Zondagochtend door de pontjesbrug met Wild Bird en Frantcesca in het kielzog. Blauwe lucht, weinig wind (dat was de voorspelling) en onderweg naar Craski een klein eilandje en onderdeel van Los Roques, Venezuela. Het is een waar paradijs waar we liggen, wit strand en een heldere blauwe zee.

We maken kennis met Carola en Eduardo van Agua Carla die al op de hoogte waren gesteld door Dominique van True Bleu dat wij onderweg waren. Super om zo hartelijk ontvangen te worden. We lunchen bij Agua Carla en krijgen een ceviche (rauwe vis gemarineerd in azijn en kruiden) van Barracuda en daarna gegrilde vis (familie van de tonijn) met gebakken cassave en koolsalade, heerlijk. Ze kan fantastisch koken, je drinken neem je zelf mee want dat is er niet. We hebben meel, rijst, suiker en boter meegenomen omdat dat de dingen zijn waar ze daar niet aan kunnen komen.

We gaan met Eduardo mee naar Gran Roque om in te klaren, we hebben drie uur de tijd, met de verhalen die we eerder hebben gehoord gaat dat niet lukken, we zien wel. Bij het eerste kantoor moeten we bijna een uur wachten voordat we geholpen worden maar daarna gaat het gelukkig snel. Bij immigratie moeten we $ 350, = per boot betalen maar als we aangeven dat we dat niet gaan doen is $ 150, = ook goed. $ 10, = per paspoort voor de stempel in ons paspoort en klaar zijn we. We mogen 15 dagen blijven. We hadden nog even tijd om de supermarkt te bezoeken maar daar was niet veel te koop, wat uien, cassave, kip in de diepvries en wat blikjes, gelukkig hadden we genoeg ingekocht in Curaçao. Motorolie is ook niet te koop maar dat hebben we nog wel aan boord en we ruilen de olie tegen 90 liter diesel. We genieten hier enorm en komen echt tot rust na bijna vier maanden hard gewerkt te hebben.

We maken een strandwandeling, we zwemmen, barbecueën op het strand, weer een beetje snorkelen, leren dinghy zeilen en lezen lekker veel. De tweede koelkast zetten we toch nog even in de lak, helemaal stilzitten is erg cold turkey gaan maar er zit geen druk meer achter. Het enige nadeel van dit paradijs is dat er ontzettend veel muggen zitten als de zon ondergaat en de wind gaat liggen. Gelukkig waait het bijna altijd en na de muskietennetten opgehangen te hebben is het binnen in ieder geval mug vrij. 6 november zien we een mooi window aankomen en kunnen we weer verder. Waar we uit zullen komen weten we nog niet, ergens tussen Sint-Maarten en Grenada ? erg relaxed, binnen vier dagen zijn we dus ergens ………

Ondertussen willen we graag nog wat groenten en fruit kopen maar de boot vanuit Caracas is al twee weken niet geweest dus alles is op. Dus geen vers fruit voor onderweg, dan maar een pil erin en de versproducten kunnen we weer aankomen op onze volgende bestemming.  East Caribbean here we come!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *