Kralendijk, Bonaire – Willemstad, Curaçao

 Paddi (ons duikbrevet) hebben we gehaald en ja, we zijn meteen verslaafd. Na 3 dagen ondergedompeld te zijn in de wereld van duiken, eerst met heel veel theorie, de test gedaan en gehaald en daarna de praktijk. Heel veel oefeningen te beginnen met ademen onderwater door een ademautomaat, klaren, je masker op en af doen in ondiep en dieper water, je ademautomaat verliezen en weer terugvinden en nog veel meer. Maar we zijn geslaagd en mogen nu overal ter wereld duiken maken tot 18 meter of 60 voet. We konden tweedehands een trimvest, ademautomaat en flessen op de kop tikken, dus nu hoeven we maar in het water te plonsen vanaf de boot. Onze Fairy Queen ligt aan de mooring op de rand van het rif dus als we naar beneden gaan zitten we meteen tussen het koraal en de tropische vissen.

We hebben hier echt vakantie en worden bijna moe van het nietsdoen, de naaimachine wordt alleen op tafel gezet om de vlag van Curaçao te repareren. We moeten zeker terug om meer van het eiland te zien, maar de batterij is opgeladen en na nog een leuke avond bij Tisento gaan wij 9 augustus richting Klein Curaçao. Ik ga op mijn verjaardag wakker worden liggend voor een onbewoond eiland. De zeiltocht van Bonaire naar Klein is heerlijk en we worden beloond met eindelijk de vangst van een vis, een super verjaardagscadeautje. En tja, natuurlijk meteen het serieuze werk. We halen een Mahi-Mahi (dorade) binnen van 1,12 meter en 7,5 kilogram schoon aan de haak, dat is een mooi einde van ons zeilseizoen.

Er gaat niets boven een zelfgevangen vis(je) deze smaakt geweldig. We hebben overigens wel wat vrienden gemaakt ha, ha en niet alleen zeilers maar ook de schilpadden komen naar je boot als je de vis schoonmaakt, fantastisch om die koppen bovenwater te zien bij je boot. De volgende dag, op mijn verjaardag mag ik de boot door de Pontjesbrug varen in het centrum van Willemstad. Spectaculair, de pontjesbrug gaat open voor je, aan de kade staan de prachtig gekleurde panden van Willemstad.

Nog even genieten van deze avond, een paar dagen in de haven om de werkzaamheden te doen die in het water moeten en kunnen en dan de 15de is het zover, we gaan het land op voor groot onderhoud.

Maar eerst worden de dieseltanks leeggepompt, we weten namelijk nog steeds niet hoe groot de tanks zijn. Er zit echter nog 278 liter in, dat is goed nieuws, de tanks zullen ongeveer 350 liter zijn. Als we eind oktober weer verder gaan dan weten we het exact. Het verbruik is ongeveer 1:2,6 ook niet verkeerd met onze Volvo Penta 75.

 

Een gedachte over “Kralendijk, Bonaire – Willemstad, Curaçao

  1. Ma

    Zoals altijd weer een prachtig verslag van jullie belevenissen . Ook al hebben we het een en ander al gehoord, het is altijd leuk om weer te lezen en zeker met die mooie foto’s erbij.
    Hoop gaat alles goed verder. Liefs.???

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *