Kralendijk, Bonaire 6/11 – 23/11

Bijna elke dag komen er cruise schepen aan om Bonaire te bezoeken, het zijn enorme schepen, maar ook de Nederlandse marine komt hier een paar dagen liggen. Het is de Zr.Ms. Karel Doorman, het grootste schip dat de Nederlandse marine ooit heeft gehad. Zij zijn de afgelopen maanden na orkaan Irma en Maria in St. Maarten en Dominica geweest om daar te helpen. Twee matrozen Joni en Jodi, beide roergangers, van de Karel Doorman komen langs gezwommen en wij nodigen ze uit voor een biertje en een rondleiding op de Fairy Queen. Ze snappen er niets van dat wij in zo’n klein bootje helemaal vanuit Nederland zijn komen varen en ze vinden het wel wat klein, een van de twee is dan ook bijna twee meter lang en dan is overal staan hier op de boot inderdaad wat lastig. De volgende dag worden wij uitgenodigd voor een rondleiding op hun schip, we mogen ons melden op de valreep, geweldig. We snappen dat ze ons schip wat klein vinden en na anderhalf uur hebben we het grootste gedeelte van de Karel Doorman gezien. Het is enorm veel om op te noemen www.nl.m.wikipedia.org , 11-11 vertrekken ze voor een tocht van 12 dagen van Bonaire naar Nederland.

Maar eerst zien we een groot gedeelte van de bemanning bij het optreden van de Edwin Evers Band 10-11 op Coconut Beach en we voelen ons een van de guys, iedereen weet dat we bij ze op bezoek zijn geweest. We zijn met wat zeilers bij elkaar en het is een geweldige avond, mooi begin van het weekend, ha, ha.

Ondertussen zijn we wat al te makkelijk geworden en we missen een super weervenster om naar Martinique te varen. Dat is even slikken, mooier gaat het niet meer worden. Plannen aanpassen dan maar, we twijfelen toch nog vertrekken, nee dat is niet meer verstandig. Dan gaat natuurlijk er ook nog iets stuk, dat zul je altijd zien. De omvormer houdt er mee op. We gebruiken deze voor alles wat op 220Volt werkt zoals de broodbakmachine, de naaimachine, de dremel en natuurlijk het opladen van het scheerapparaat 🙂 . Omdat we al een auto gehuurd hebben gaan we, voordat we ons met de omvormer gaan bezig houden, met de Wild Bird en AriB Bonaire verkennen. We bezoeken het National park aan de noord kant van het eiland, we duiken bij de zoutwinning aan de zuidkant en brengen ook nog een bezoekje aan de golfbaan. Het eiland is enorm gevarieerd elk gedeelte is anders en indrukwekkend van cactus velden, dorre vlaktes, zout vlaktes en mangrove en natuurlijk overal de helder blauwe zee.

De eerste dag vergeten we ons fototoestel, de tweede dag onze portemonnee en de derde dag is het besluit genomen dat Ronald naar Nederland vliegt om een omvormer en batterij oplader te halen. Het is goedkoper om het in Nederland te kopen en dan zijn we niet afhankelijk van alle trajecten en omwegen die ze gebruiken om hier spullen te krijgen. Het dieselbestendig rubber is er nog steeds niet J . Ook hebben we nog een kaart nodig voor onze navigatieapparatuur, het plan is nu om naar Cuba te gaan, een weervenster richting Martinique zit er nu de Kerstwinden er aan komen waarschijnlijk niet meer in.  De reis is geboekt, de spullen besteld en woensdag 22 november vliegt Ronald om bepakt, 50 kilo plus de beetjes, 28 november weer hier terug te zijn. Maar eerst nog even een paddleboard lesje, super om te doen maar voorlopig komt er geen, wellicht volgend jaar, je moet nog iets te wensen houden toch?????

Een gedachte over “Kralendijk, Bonaire 6/11 – 23/11

  1. Ma

    Weer en prachtig verslag. En flexibel blijven jullie. Ben benieuwd waar jullie weer terecht komen . Alles kan en niets behoeft. ??. Weet Ronald dat er geen Franse stokbroodjes zijn op Cuba. Gelukkig wel melk. ??

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *