Kralendijk, Bonaire 24/11 -06/12

 

In Nederland heeft Ronald het druk met regelen van de spullen die we nodig hebben om ook naar Haïti, Cuba en Jamaica te gaan. We weten niet wat er allemaal te krijgen is dus ook wat reserve onderdelen worden geregeld en dat alles moet natuurlijk ook nog mee kunnen naar Bonaire. Ik doe natuurlijk ook wat op Bonaire, de boot in de was zetten, de kaarttafel lakken maar ook duiken op Klein Bonaire. De tocht voorbereiden richting Cuba en elke dag een wensenlijstje sturen met spullen die we wellicht nog nodig “kunnen” hebben. De omvormer/acculader is gelukkig op tijd in Deurne gearriveerd en met al die andere spullen komen we weer ruim op de 50 kilo plus de beetjes.

 

Onze Engelse vrienden noemen hem Ronald de muilezel 🙂 🙂 . Er gaan heel wat reisboeken (pilots) mee, waarvan we een deel die we alleen als e-book hebben laten afdrukken en inbinden. Het is toch fijner om papier in je handen te hebben en door pagina’s te bladeren, maar dat gaat in de handbagage. Terwijl mijn eigen pakjes Ronald weer onderweg is naar Bonaire komt ook hier de stoomboot van Sinterklaas aan. Hij vaart achter onze boot langs en legt aan de kade in Kralendijk aan met al zijn zwarte pieten, ik zal mijn schoen toch eens zetten eens zien of er iets in komt 🙂 .

Nadat Ronald weer terug is instaleren we de omvormer en zijn we bezig met het voorbereiden van onze tocht naar……. tja plan X is het inmiddels. Ile a Vache, Haïti en daarna door naar Jamaica en daarna denken we terug richting Curaçao via de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico maar dat kan allemaal nog veranderen. Morgen 7 december is het plan te gaan maar de voorspelling is dat er erg veel regen gaat vallen bij Ile a Vache als wij zullen arriveren zodat we ondanks dat we al uitgeklaard hebben toch maar besluiten om een dagje later te gaan. Maar eerst afscheid van Bonaire, een prachtig eiland, we komen hier zeker graag terug 🙂 🙂

 

Een gedachte over “Kralendijk, Bonaire 24/11 -06/12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *