koers naar ???

8 augustus
08-08 49 jaarWe staan op en de start van de dag begint als vanouds. De gribs ophalen want we willen verder. Waar we op mijn verjaardag zijn ???? Kijk nog maar even, dit is dus 49, snik.
Het weer is goed, genoeg wind om te zeilen en de koers is bezeild. De haven uit, dan 105 graden sturen voor zo’n 90 mijl en daarna de haven van Rota, klein plaatsje in de buurt van Cadiz, in.
We willen rond hoog water naar binnen omdat er zandbanken links en rechts van de haveningang liggen. Het verschil tussen eb en vloed is ongeveer 3 meter. Aankomst zou dus moeten zijn tussen 13.00 en 17.00 uur plaatselijke tijd.
Redden we het niet of staat er teveel wind dan is er nog het alternatief van Puerto Sherry. Die haven is wat saaier maar wel heeeel ruim. We weten het morgen.

7 augustus
08-08 innosoftHet RVS poetsen besluiten we als we opstaan. Door het zoute water komt er vliegroest op en dat is bij de nieuwe hekstoel heel erg. We hebben er een prachtig spulletje voor Innosoft wat we in Nederland op de kop hebben getikt. De vliegroest vliegt er gewoon af. We hebben wel handschoenen aan want anders vliegt ons vel er ook af.
08-08 kokenWe wandelen nog even door het stadje, de toerist uithangen. Daarna gaan we bij Hans van de Zwerver langs voor een borreltje. We zijn hem al in Muros en Cascais tegengekomen. Wij gaan morgen weer verder en hij blijft nog een week in deze omgeving en gaat volgend jaar weer verder. Wie weet komen we hem dan weer ergens tegen.
Ronald maakt een favoriet recept klaar voor ons avondmaal, stokbrood met knoflook en tomaat. Poeh, dat blijven we wel even proeven.

2 gedachten over “koers naar ???

 1. José Drijvers

  Hoi Nicol je ziet er nog erg goed uit, zal op je 50 nog wel zo zijn. Ik volg regelmatig je berichten, erg leuk om je zo te volgen. Hopelijk is het weer niet te onstabiel voor jullie op het water en heb je een leuke, zonnige verjaardag. We horen nog van je waar en hoe, waar jullie deze mijlpaal gevierd hebben!
  X José

  Reageren
 2. Marius en Joke

  Hallo Nicol en Roland,

  Een berichtje uit Veldhoven.

  Erg gezellig jullie reiservaringen te volgen. Jullie zijn lekker bezig met z,n tweeën en dat jullie genieten straalt er van af . Mooi dat jullie alles goed bekijken en geen risico,s nemen.
  Goede reis verder en tot een volgende keer.
  Ps. Nicol, die snik doet niet zeer , het komt vanzelf en beleef het zoals het komt.

  Namens Joke en mij alvast voor morgen Hartelijk gefeliciteerd met je 50e verjaardag !!! en maak er een gezellige dag van.

  Heel veel groetjes en een knuffel voor jullie beiden. Joke en Marius.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *