Guadeloupe, met family naar Martinique, 18-4 / 4-5

Het weer ziet er qua wind veelbelovend uit voor de periode dat Huug, Sas en Berber komen er wordt wel veel regen voorspelt maar ach meestal komt dat toch niet uit. Onze tocht van Antigua naar Guadeloupe, Deshaies is er weer een uit het boekje, halve wind en we hebben er wederom de vaart in, hier moeten we inklaren, dat kan niet in Pigeon Island waar we de familie op wachten. In de baai van Deshaies zwemmen de dolfijnen met je mee als je het water in gaat, spectaculair. Ronald is een aantal keren jammer genoeg te laat. Het internet is hier niet zo goed en we gaan de berg op om beter internet te krijgen maar ook bovenop is het signaal slecht.

We worden aan de andere kant van de berg wel beloont met een prachtig zandstrand en lunchen met de voetjes in het zand. Op de motor naar Pigeon Island in de luwte van het eiland waar we een mooi ankerplekje uitzoeken. We draaien nog even een wasje, dekken de bedden op en doen inkopen, we zijn er klaar voor, de bubbels staan koud.Superfijn om de familie weer te zien, wij hebben ook 10 dagen vakantie.

 

We zeilen van Pigeon Island naar Les Saintes, een kleine eilandengroep onder Guadeloupe. Hier vangt Sas de eerste vis, een red snapper, vanaf de boot als we voor anker liggen. We hadden wel gehoord van vrienden dat dat kon maar nog nooit gedaan, het visje, helaas maar één was erg lekker. In Les Saintes uitklaren en dan door naar Dominica, Rupert Bay. In Dominica kunnen we niet inklaren, het zaterdag middag en er is niemand, wanneer er iemand komt, wellicht morgenvroeg. We maken ons er niet zo druk om, no worries.

 

We eten fantastisch bij Madiba, hiken een gedeelte van trail nummer 11 en gaan natuurlijk naar de Pays barbecue waar we de Michael Jacksons van Dominica zien. Dan een klein probleempje, de watermaker gaat kapot, gelukkig kunnen we in Rupert Bay de tank helemaal vol gooien en daarna een beetje zuinig aan. Gelukkig is de family gek op zwemmen dus iedereen is fris, fruitig en een klein beetje ziltig, no worries. Dan een tussenstop in het zuiden van Dominica, Roseau, wij zijn er ook nog nooit geweest maar Marcus heeft een aantal boeien, je kunt hier niet ankeren, en brengt ons ook nog naar de kant om Roseau te bezoeken.

Daarna is het alweer tijd om naar Martinique, St. Pierre te gaan. Het is een pittig tochtje met meer wind dan voorspelt maar gelukkig maar 1 flinke bui en net voordat we St. Pierre binnenlopen vangt Sas een tonijn van 2 kilo met een aasje dat Berber heeft gemaakt, lekker. In St. Pierre kijken we voetbal op een terrasje en vieren we 1 mei, de dag van de arbeid. Een zondag hier op Martinique.

Vervolgens op weg naar Grand Anse d’Arlets, de laatste baai met mooi wit strand en blauw water. Wanneer we langs de baai van Fort de France varen zien we in de verte een walvis onderduiken en nog geen kwartier daarna wordt de boot omsingelt met dolfijnen, het zijn er wel 50, wat een cadeautje deze laatste zeiltocht.

Na het anker uit gegooid te hebben nog even zwemmen met schilpadden, een wandeling over de berg naar Petit Anse en een laatste lunch en natuurlijk afsluiten met een spelletje Mexican Train Domino. Het was een formidabele vakantie, Huug, Sas en Berber bedankt wat een dingetje, no worries, tja kansloos ? ? ?.

Een gedachte over “Guadeloupe, met family naar Martinique, 18-4 / 4-5

  1. Ma

    Geweldig verslag met fantastische foto’s. Heb jullie vakantie zo ook een beetje meegemaakt ??.
    Gr. (O)ma.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *