Gribs

11 juli

De gribs geven nog erg veel wind aan als we naar Camarinas willen dus we blijven nog een dagje in de Marina van Coruna liggen. coruna marina

We maken een grove planning van de route naar Frankrijk zodat we enigszins een idee hebben van hoe lang we er over zullen gaan doen en waar we het best een nachtje door kunnen trekken. We luieren wat, maken nog een wandeling door de stad en dan is het tijd om nog eens lekker te douchen. We halen de gribs nog een keer op en het blijkt dat we morgen met een mooie Noord Westen wind richting Camarinas kunnen gaan. We hebben er zin in. 

 

10 juli

Om 12.00 uur treffen we Willem en Annehei op de Meerlust, zij liggen in de kleine haven van La Coruna. Het advies over vissen, we gaan het uitproberen, zodra we weer varen gaan we het lijntje uitgooien. Onze catch of the year komt ook op de site. Nu nog wat vangen….

We kopen verse groenten en fruit want de komende dagen zijn we van plan om te gaan ankeren in de Ria’s. Morgen nog even de laatste gribs ophalen, dan weten we of we verder kunnen of dat we nog een dagje wachten. En op tijd naar bed.

 

9 juli

De ankerlier wordt tegen 13.30 uur gebracht, we bouwen hem in om hem te testen. Hij doet het maar we lopen tegen het probleem aan dat de kap er niet overheen kan omdat de schijf er tegen aanloopt. We bedenken wat er mogelijk is om de motor droog te houden, als hij nat wordt krijgen we hetzelfde probleem. De hoes die de buitenboord motor tegen regen en zeewater beschermd biedt uitkomst. Deze past ook over de ankerlier en de buitenboordmotor hangt niet op een kritiek punt zodat we daar de hoes wel kunnen missen.

coruna eetstraatje Om 22.00 uur naar de kroeg voor het voetbal, met het bekende resultaat. Het is een gezellig spaans kroegje waar het grootste deel van de bezoekers familie is. Pa, dochter en kinderen zijn allemaal aanwezig. Ook de kleintjes van 4 jaar blijven op totdat ze gaan sluiten. Zo na het einde van de wedstrijd.

Ronald krijgt tijdens de pauze van Willem visles en morgen gaan we naar de Meerlust om te kijken hoe en met welk materiaal Willem zijn vissen vangt. Op de website van Meerlust staat de catch of de year, erg indrukwekkend.

 

 

8 juli

gadis corunaWe hebben een boodschappenlijst gemaakt zodat onze voorraad op peil blijft, zoals water, melk en wijn. Niet te sjouwen maar bij Gadis hebben ze een brengservice die boven de € 50,= gratis is. We gooien de winkelwagen vol zodat we voorlopig geen zware boodschappen meer hoeven te doen.

foto vanaf de 1ste zaling’s-Middags wordt ik door Ronald de mast in gehesen voor inspectie van de zaling. Het blok van de kotterfok liep ook niet soepel, ook dat wordt afgesteld.

Om 22.00 uur lopen we naar de kroeg om te kijken naar Duitsland – Brazilië, wat een wedstrijd.

We maken kennis met Annehei en Willem van Meerlust, zij zijn op de terugweg naar huis na een tocht van 2,5 jaar. We spreken af om morgen samen naar Nederland – Argentinie te gaan kijken.

 

 

7 juli

We starten met een uitgebreid ontbijt vandaag. Het Spaanse ritme zit er al in. Laat naar bed, dus automatisch ook later op. Omdat het maandag is ga ik wassen met de wasmachine, niet aan boord, maar in het havengebouw. Er staan 3 machines maar toch loop ik nog 2 keer voor niets, voor iedereen is het maandag waarschijnlijk wasdag.

Voor de lunch informeren we nog hoe het staat met de ankerlier en er wordt beloofd dat hij woensdag klaar is. coruna gemeentehuis

Na de lunch nog een wandeling door het stadje, we hebben nog draadeind en motorolie nodig en dan is het alweer avond.

Een gedachte over “Gribs

  1. C.M.Bakermans

    Weer leuk om te lezen . Wensen jullie een leuke tocht en behouden vaart.
    De wielen van de auto zijn weer rond. Fijn week-end.
    Groetjes , Pa en Ma.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *