Grenada, Prickley Bay

Na een heerlijke tocht van Carriacou naar Grenada, helaas vangen we wederom geen vis, ankeren we in Prickley Bay. Onderweg roepen we nog een vrachtschip op maar nul reactie, normaal wijken ze wel uit voor een zeilboot die onder zeil is maar deze gaat gestaag door recht op ons af. Later merken we dat onze VHF buiten wel ontvangt maar niet meer zendt. Eentje voor op de (klus) lijst. In Prickley Bay zien we een aantal Nederlandse boten, Tisento, Pimentao en Bojangels waar we een gezellige avond mee hebben in de Brewery. Elke dinsdag avond organiseren ze hier een jam sessie waar iedereen die kan spelen of zingen op het podium kan gaan staan.

Het merendeel kan ook echt spelen dus Ronald mag nog een aantal jaartjes oefenen voor het zover is 🙂 .  Donderdag kookt Rob van Bojangels doubles voor ons, een gerecht uit Trinidad, erg lekker. Deze komt ook op onze menukaart te staan.

 

 

Zaterdag natuurlijk de hash van de Grenada Hash House Harriers, elke zaterdag wordt er een wandel of hardloop evenement georganiseerd waar na afloop dit beloond wordt met een biertje of wat. Wij lopen c.q. klauteren de eerste keer als Virgin mee en worden na afloop gehuldigd en krijgen een certificaat.

Dit smaakt in ieder geval naar meer, dus morgen(zaterdag) zijn wij weer van de partij.

Natuurlijk wordt er ook geklust door ons en niet geheel onbelangrijk de nieuwe voorstag gaat erop. Woensdag 31 mei is het zover en liggen we aan de steiger, de voorstag is er zo af maar de conus die onder in onze Hood Furler moet hebben ze niet, probleem???

Gelukkig is er nog een doos met hele oude conussen en daar vinden ze nog een bronzen die exact is welke we nodig hebben, opgelost. Als laatste worden ook nog de topwanten vervangen en dan zijn wij als het goed is klaar voor de komende 10 jaar.

Ondertussen is ook de lasser bezig met de beugel van de neerhouder. Op het moment dat hij deze los haalt breekt de beugel in tweeën, het was dus hard nodig dat deze vervangen werd. Het scheurtje dat wij zagen bleek op een haar na door te zijn, ze kopiëren hem en de volgende dag wordt de nieuwe beugel gemonteerd. Na een nacht aan de kant gelegen te hebben zijn we blij dat we weer voor anker kunnen gaan, hoewel het lang onder een douche kunnen blijven staan ook heerlijk was 😉 .

Een gedachte over “Grenada, Prickley Bay

  1. Peter en Myriam

    Sweet dreams, de komende 10 jaar klaar met klussen? Het is toch: koop een boot, werk je……?⛵️
    Heel veel plezier in Grenada. Bij Hog Island kun je ook in een rustige ankerbaai liggen, op zondag kun je op het podium staan, altijd concert at sea!
    Groetjes van de Enjoysters op een winderig, nat en koud Faial, Azoren.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *