Grenada, Prickley Bay (4)

Tja, we zijn nog steeds in Grenada. Geen straf overigens maar je groeit naar zo’n moment toe dat je er klaar voor bent om weer verder te gaan. We hebben het onderwaterschip al een aantal keren schoon gemaakt, het groeit hier als kool. We hebben zelfs de schroef goed gepoetst met een klein duiksetje wat we vorig jaar hebben kunnen overnemen van de Gentileza. Was eigenlijk wel spannend, Ronald heeft ooit al een paar fun duiken gemaakt en hij ging als eerste kijken of het lukte, maar hij is niet zo’n waterrat.

Ik mocht het proberen, nog nooit eerder gedaan maar de schroef blinkt weer 🙂 🙂 . We weten inmiddels dat als je eenmaal in Grenada bent het moeilijk wegkomen is. Er is altijd wel iets leuks te doen en anders organiseer je het gewoon. We organiseren zelf een hike van Grande Etang naar Concorde Waterfalls, de schoenen hebben wat te leiden.

Nadat we de eerste keer door de regen het niet door hebben laten gaan hebben we dinsdag de 4e juli een fantastische dag om te hiken. Volgende dag met een stel barbecueën op het strand waar we het spelletje Bocci spelen, het lijkt op Jeu de Boule.

 

En we leren Sequence, een kaartspel waar de mannen spelen tegen de vrouwen, dan krijg je als je terug bent op je eigen boot tenminste geen …… De mannen winnen de eerste keer en het is men, men, men, maar de week erop is het girls, girls, girls, ha ha. Dus nu revanche voordat wij richting Bonaire vertrekken en Time after Time voor twee weken terug naar Amerika gaat.

 

Als zij terugkomen zijn wij wel weg als onze buitenboord motor tenminste gerepareerd is. Deze hebben we in december gekocht bij Budget Marine in Sint Maarten en nu blijkt de koppakking van de buitenboord motor lek te zijn waardoor er veel rook vrijkomt en hij warm loopt, foute boel. Gelukkig een garantie gevalletje, want hij is pas een half jaar oud, en bij Budget Marine gaan ze aan de slag. De pakking kan niet nagemaakt worden en moet besteld worden. Vorige week vrijdag de 30ste juni hebben we hem gebracht en hebben we een reservemotor gekregen van 3,5 pk, beetje behelpen maar we kunnen varen. Nu een week later weet nog steeds niemand waar de pakking is, maar ze gaan een rondje eiland doen, wellicht vinden ze er nog eentje 🙂 🙂 . En ja hoor, ze hebben er één en hij wordt er meteen ingezet. Wij zien een mooi weer window om naar Bonaire te gaan en gaan aan het plannen. Helaas er is bij het monteren van de pakking een bout afgebroken, de volgende dag is het zaterdag en er wordt speciaal een monteur opgeroepen om het probleem op te lossen zodat we weer verder kunnen. Om 12.00 uur is hij klaar. We vertrouwen het echter niet helemaal meer en Ronald loopt regelmatig de werkplaats binnen. De bout wordt uitgeboord en er wordt nieuwe schroefdraad getapt.

De bout zit echter een beetje wiebelig in het nieuwe schroefgat, niet goed dus. Als we later nog een keer gaan kijken is de motor klaar, ze hebben er een vloeibare pakking tussen gesmeerd en alle vijzel van het uiboren ligt nog in de motor. Niet goed dus. Hier nemen we geen genoegen mee en als Ronald de monteur vraagt of hij tevreden is, is zijn eerlijke antwoord, nee eigenlijk niet. Maandag een afspraak met de manager, dit heeft niet meer te maken met garantie van Tohatsu, dit heeft te maken met onkunde van de monteurs van Budget Marine. We tuffen met ons 3,5pk motortje naar de boot, het is zaterdag, we gaan HASHEN, even alle frustratie eruit lopen en dat kan. Het is boven in de bergen en we glibberen en glijden het hele pad, heerlijk, de stres is bijna weg.

Een gedachte over “Grenada, Prickley Bay (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *