Grenada, Prickley Bay (2)

De tijd vliegt om, we hebben het druk met sportief bezig zijn maar ook met het onderhoud van de boot. Wat uitbreidingen, zo wilden we al langer een back-up systeem hebben voor onze automatische stuurinrichting. Keuze was een extra gelijkwaardig systeem ernaast of een windstuurinrichting die geen energie gebruikt. We wilden deze laatste eigenlijk wel hebben echter met ons zwemplateau achterop de boot dachten we niet dat dat mogelijk was. Toen wij echter bij Bojangels op bezoek waren hadden zij een ingenieus systeem achter op de boot dat wij ook kunnen monteren en als we voor anker liggen is het makkelijk te demonteren. Dus op zoek naar een windpilot, dit is namelijk het enige merk met een windpendule die achter op onze boot past. Te koop in Duitsland, gekocht en binnen 10 dagen lag deze op onze boot. We noemen onze nieuwe “stuurman” Louie. Het brengt natuurlijk weer extra werk mee. Het raam in de achterkant van de boot moet dichtgemaakt worden met epoxymatten zodat “Louis” er aan gehangen kan worden en natuurlijk krijgt dat voorrang, want dit is leuk. De controle van onze verstaging is echter minder leuk, de eigenaar van Turbulence komt het uitgebreid checken en vindt natuurlijk iets. Alle t-terminals van onze verstaging van drie jaar oud hebben scheurtjes en moeten vervangen worden, daar mag je echt niet mee gaan zeilen. We gaan zelf kijken want op de foto’s die hij stuurt kunnen we geen scheurtjes zien en als we alles bekijken met een vergrootglas, geen scheurtje te zien. Toch maar een offerte opgevraagd en voor € 1.250,= zijn we klaar, we laten er een andere rigger naar kijken en hij constateert geen scheurtjes. De eigenaar van Turbulence blijkt dit wel vaker te doen en als je de papieren voor de verstaging voor je verzekering nodig hebt ben je dus mooi de Sjaak.

Natuurlijk is het ook tijd voor ontspanning, woensdag van Great Lake naar Concorde waterval, een prachtige droge dag waarbij we een gedeelte van het pad opnieuw uithakken en die eindigt in de waterval, zaterdag lopen we bergop en rennen we bergaf de runnerstrail van de HASH en maandag nog een keer met een groep van Great Lake naar Concorde waterval.

Ondanks dat het de hele dag bijna regent en we heel veel glibberen en glijden is het geweldig een heerlijke tocht, ik heb de volgende dag toch wel wat last van de enkels en Ronald voelt zijn rug en schouders. Ach, weten we weer dat we een lijf hebben 🙂 .

Natuurlijk borrelen we wat af, je moet je sociale contacten toch ook een beetje bijhouden en we houden er lekkere recepten aan over. Ook de muziekavond bij de Brewery slaan we niet over.

Ondertussen houden we het weer in de gaten, er zit een depressie op de Atlantische oceaan en die komt deze kant op. Als het er op gaat lijken dat deze depressie een tropische storm gaat worden gaan we onze opties na. Richting Martinique op zondag als deze zuid gaat of zelf richting Bonaire is het advies dat een stel Duitsers aan ons geeft. We schrijven ons uit met het plan om richting Bonaire te gaan maar we hebben een slechte voorbereiding, er zit enorme aangroei op ons onderwaterschip en het is toch zo’n 400 mijl varen. We weten niet welke kant het met deze storm opgaat, de berichten zijn niet allemaal hetzelfde en je wilt hem niet de hele tocht achter in je nek hebben hijgen. Als de wind lijkt af te buigen naar het noorden besluiten we om te blijven. Vandaag 19 juni 2017 zijn wij exact 3 jaar geleden vertrokken vanuit Willemstad in Nederland, we gaan niet lekker uit eten om het te vieren maar de boot klaar maken voor de storm en deze uitzitten. Alles is eraf wat wind kan vangen en de rest is geborgd. We hebben een Rocna anker van 33 kilo, een van de beste en 60 meter ketting uitgegooid terwijl we op 7 meter diepte liggen, dat moet genoeg zijn. Meer kunnen we niet doen, we zijn niet de enige en houden contact via de VHF met elkaar, we gaan het uitzitten.

Een gedachte over “Grenada, Prickley Bay (2)

 1. Cees en Anneke

  Ha Nicol en Ronald,

  Spannend hoor. Hoe is het nu? Is de storm meegevallen of hebben jullie schade?
  En heeft het anker het gehouden? We horen het wel.
  sterkte.

  Veel liefs uit een tropisch Nederland

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *