Gibraltar

19 augustus
19-09 de rotsDe boiler is een probleem. Hij doet het niet en omdat hij gekoppeld is met de motorkoeling gaan we hem loskoppelen. Dat betekend een winterklus, de boiler gaat eruit. We hebben hem al op drie manieren proberen warm te krijgen maar het ding wil gewoon niet, dus weg ermee. Helaas ook geen warm water uit de kraan meer, we zullen water moeten koken voor de afwas. Ach, dat is toch geen probleem. Haren wassen als we voor anker liggen wordt wat lastiger maar het is nog maar voor een aantal weken. Het is te overzien.
Nog wat andere klusjes, kitnaadje, koelkastdeksel repareren, bilge schoonmaken en boodschappen doen we ook nog. Morgen zeilen we weer verder, de wind is gedraaid en we kunnen oostwaarts, 100 nautische mijlen te maken deze week.

18 augustus
We hebben globaal de route uitgezet en willen elke week 100 mijl richting Frankrijk opschieten. Ik ga in september nog een aantal dagen met de kookclub naar Italy dus is het ook handig als we in de buurt van een vliegveld liggen vanwaar ik naar Pisa of Florence kan vliegen en waar Ronald op een plek ligt waar wat te doen is. Zoals het er nu uit ziet gaan we proberen of we in Barcelona terecht kunnen.
19-09 costa bravaDus weer op de fiets naar Gibraltar om de volgende pilot aan te schaffen. Die van Noord Spanje, we krijgen zo een hele bibliotheek, maar ja zonder kun je niet. En het is gewoon lekker om een papieren pilot in je handen te houden.
In de winkel van Orange waarderen we onze datakaart op. Het lijkt wel of het in dit soort winkels altijd druk is. En iedereen in de winkel bemoeid zich ook met het probleem van de ander. Het is een kabaal van jewelste en het wordt met een snelheid gesproken dat we er gewoon moe van worden. Na ongeveer een half uurtje zijn we aan de beurt en wordt onze kaart opgewaardeerd. Het internet is hier helaas niet goed, we denken dat we te dicht bij Gibraltar zitten daarvoor.
17 augustus
Er komt een mailtje binnen van de PZV (Philips Zeil Vereniging) waar wij een aantal jaren lid van zijn. ……. Geeft aan dat er nog een boot bij ons in de haven ligt die ook lid is van de PZV. De wereld is klein, ze liggen twee boxen verder en we lopen er even naar toe om kennis te maken. Martien en Janny van Double Dutch zijn vorig jaar vertrokken met nagenoeg dezelfde plannen als die van ons. Eerst een jaartje Mediterranee en daarna de oversteek …… We drinken een kop koffie en ’s avonds gaan we in het stadje een hapje eten, reuze gezellig. We luisteren goed naar de adviezen over zeilen, de havens in de Middellandse Zee en hoe hun ervaring is als live a boards. Morgen gaan zij weer verder richting Cadiz en wij gaan over een paar dagen verder naar de Middellandse Zee.

16 augustus
19-09 gibraltar 1 19-09 gibraltar 2 19-09 landingsbaan 19-09 wij zijn snellerHet is raar weer, mistig en deze trekt pas op ver in de middag. We laten de apen op de rots maar met rust. We gaan boodschappen doen, de supermarkt in Gibraltar is het dichts bij. Dus weer de grens over en terug. We weten hoe het werkt. Op de fiets racen we iedereen voorbij. We hebben lamskoteletjes gekocht en deze gaan op de barbecue. Lekker.

15 augustus
We zetten onze fietsjes in elkaar en gaan op weg naar Gibraltar. We moeten niet vergeten ons paspoort mee te nemen anders komen we de grens niet over. Het is ontzettend druk. Auto’s in de file, voetgangers iedereen lijkt wel de grens over te gaan. We fietsen ze allemaal voorbij en schieten voor de auto’s langs de controle en zijn in nog geen 10 minuten in Gibraltar.
19-09 typisch engelsWe lopen door mainstreet en je kunt bijna over de koppen van alle toeristen lopen, wij zijn er zelf natuurlijk ook een onderdeel van. We zijn op zoek naar een winkel waar ze pilots verkopen. Dit zijn boeken waarin de ankerplekken en havens beschreven staan en we hebben de pilot van zuid Spanje nog niet.
In gewone boekhandels hebben ze deze niet er is niet genoeg vraag, iedereen heeft tegenwoordig internet en digitale kaarten. Bij Sheppards chandelier zijn we bij het juiste adres en kopen we de pilot van Costas del Sol en Blanca. 19-09 pilot costa blanca
We zitten er lekker in te neuzen en komen tot de conclusie dat er best wel veel plekken zijn om te ankeren. Jippie, lekker dobberen en zwemmen in het “warme” zeewater. De Atlantische oceaan is toch wel erg koud.

Een gedachte over “Gibraltar

  1. ton

    hi,jullie twee,al mooi opgeschoten,hier is de herfst toegeslagen;vannacht zelfs de verwarming op de boot laten doordraaien.
    voor die boiler wellicht een tip,als de motor niet opwarmt is er vaak lucht in de leidingen en dat kan heel hartnekkig zijn.de enige oplossing :ontluchten,ontluchten en zoeken waar de lucht kan binnenkomen bv slangen klemmen etc

    groetjes marianne en ton

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *