En het plan is

Lekker een paar dagen genieten van La Linea, terrasje pikken, tapasje eten en de boot poetsen 15-7-25 tegen de muggenen ons muskietennet ophangen, lekker rustig slapen zonder dat gezoem in je oren. Daarna richting Portugal gaan, daar ligt een heel mooi waddengebiedje waar je heerlijk kunt ankeren. Dit zou een plek zijn waar boten zich verzamelen om richting de Canarische eilanden te gaan en het leek ons erg leuk om meer mensen tegen te komen die ook de oversteek deze winter zouden gaan maken. Daar de wind voor 95% uit de richting komt die wij in willen is het beter om onze plannen aan te passen aan de “heersende” winden 🙂 . Dus richting Marokko, hm geen zin in dus we gaan rechtstreeks naar Madeira, ofwel Porto Santo, het kleine eilandje boven Madeira. We krijgen kaarten van onze Franse buurman die 18 jaar in het gebied tussen Aruba, Cuba en Columbia heeft gevaren en het ons ten zeerste aan kan bevelen. Hij en zijn vrouw zijn vertrokken toen ze 50 en 47 jaar waren, hm komt bekend voor 🙂 . We komen ook nog twee Nederlandse stellen tegen Klaas en Carla van de Noorderzon en Marco en Jantine van de Anne-Mare. We hebben een erg gezellige avond samen. Het zwemvest van Miep komt ook goed terecht, Storm is er blij mee.15-7-25 zwemvest miep  Zij zwerven al een tijdje rond langs de Portugese kust en vinden het daar geweldig. Ronald helpt mee om de buitenboordmotor van de Noorderlicht weer gangbaar te maken en ik maak ondertussen de vlag van Madeira klaar. We dachten dat we de Portugese gastenvlag konden voeren maar Madeira heeft een eigen vlag, dus achter de naaimachine, euh, ik kan het nog wel een 15-7-25 vlag maken 15-7-25 vlag madeira klaarbeetje hoor. Het ziet er naar uit dat we zondag kunnen vertrekken, dat wordt een tocht van 5 dagen, spannend……… We hebben er zin in, zijn niet bereikbaar via internet maar via onze korte golfradio, de SSB, even wennen. Vandaag nog even de verse boodschappen, geen melk meer hoor, dat hebben we genoeg 🙂 . en dan morgen zondag 26 juli, 2 uur na hoogwater de straat van Gibraltar door. Madeira here we come!!!!!!

4 gedachten over “En het plan is

 1. Marius en Joke

  Hallo Nicol en Ronald,

  We volgen jullie uiteraard nog steeds en lezen dus wat jullie zoal meemaken. Voor ons erg leuk om het te lezen en heb bewondering hoe jullie met de tegenslagen omgaan. Van de andere kant helpt het natuurlijk ook niet om bij de pakken neer te gaan zitten, maar het probleem aanpakken en oplossen zoals dat alle goede zeilers doen. Fijn dat jullie het samen leuk vinden om deze avontuurlijke reis te ondernemen. Het straalt er in jullie verhalen en mooie foto,s van af.
  Wij wensen jullie nog heel veel vaarplezier toe met vele veilige mijlen. Op naar Madeira, wij varen in gedachten mee en blijven jullie volgen.

  Lieve groetjes van Joke en Marius.

  Reageren
 2. Frans

  Hoi Ronald en Nicol,

  Heb jullie na dat heerlijke bakkie koffie in Aguadulce niet meer gezien. Nog een Hele Prachtig Mooie Reis toegewenst. Gaat vast lukken allemaal. Geniet ervan!

  Groetjes Frans

  Reageren
 3. Cees

  Mooi vlaggetje hoor. Goede wind toegewenst.
  Zijn woensdag weer in Aguadulce, misschien een weerzin in Portugal.
  Groetjes,
  Cees en Anneke

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *