Dominica, Rupert Bay

Zaterdag is het markt in Portsmouth, de straat is afgesloten en iedereen staat met de pick-up in de straat zijn groenten en fruit te verkopen. Het ziet er gezellig uit en we kopen paprika, papaja, bananen, sinasappel die achteraf grapefruit blijken te zijn en nog veel meer. Van de producten die we niet kennen laten we uitleggen hoe we ze klaar moeten maken en dat gaan we uit proberen. De gestoomde bananen zijn erg lekker, maar de zwarte knollen, ik weet niet meer hoe ze heten, hebben wel wat extra kruiden nodig. Daar we wat aan de late kant zijn is de vis op dus dat wordt kip vandaag. Zondag is het de barbecue van Pais en daar gaan we natuurlijk ook heen, een all you can eat and drink concept waarvan de opbrengst gaat naar de security van de baai waar we liggen. All you can drink is rum punch, erg gevaarlijk drankje want het smaakt alsof er geen alcohol in zit 🙂 🙂 . Hier komen we Julie en Ian tegen van Moven die onderweg zijn naar het noorden en van daaruit oversteken naar de Azoren. Na een gezellig avond bij ons aan boord met ze, plannen wij om weer verder te gaan richting het zuiden, de wind staat nog een paar dagen goed en daarna draait hij naar zuid oost en wordt het lastig zeilen richting het zuiden. Je hoeft in Dominica de eerste 2 weken niet uit te klaren dus kun je binnen die twee weken gewoon gaan en natuurlijk ook blijven ha ha. Je voelt hem al aankomen. We nemen van Moven afscheid, jammer want morgen gaan ze hiken met een groepje en ze vroegen of we meegingen. Eh, even denken, ach waarom niet nog even blijven er wordt bovendien een noordelijke swell verwacht en dan liggen we hier toch super. De volgende ochtend om 8.00 uur gaan we, Tim en Gail van Wild Bird, Fiona en Terry van Sisu en de Moven, op zoek naar een busje dat ons kan brengen naar de westkant van het eiland en dan wandelen we terug naar de boot. Niet te zwaar zeggen ze. Het is wel zwaar, zeker de eerste mijlen, langzaam bergop, hijgend en soms naar adem snakkend, we zijn niets meer gewend. We komen een Canadees tegen die in het regenwoud woont, hij heeft gewoon een stukje grond genomen een huisje erop gebouwd, groentetuin aangelegd en het is van hem. Helaas mag hij maar een half jaar legaal in Dominica zijn.

Het wandelen wat wij hebben gedaan lijkt in niets op deze wandeling. Het is super, we wandelen en klauteren over paadjes dwars door het tropisch regenwoud, het staat supergoed aangegeven met kleuren op de bomen, we hadden het niet willen missen en het smaakt naar meer….  Afsluitend een biertje op de Wild Bird en dan met de voetjes omhoog. Zaterdag weer de markt, zondag de barbecue, we komen een beetje in het ritme van dit eiland, maar omdat het weer er vreemd uitziet en we niet weten wat het front zal doen staat de volgende hike, naar Boiling Lake pas donderdag op de planning. Tja en dan doen we vier dagen niets, zijn de woorden van Tim. Dus een kleine hike op zondag dan? Wij gaan wel mee. Het is inderdaad een relaxte hike, we gaan ook een uurtje later en in de regen maar deze is niet koud en de bladeren van de bomen beschermen ons redelijk. Dan de keuze, gaan we hier rechtsaf beetje klauteren of linksaf over de weg terug. Ach, beetje klauteren hadden we nog niet gedaan vandaag, hijg puf naar boven en glibberend naar beneden

.

Het was de moeite weer waard maar onze voeten waren erg pijnlijk, je krijgt uiteindelijk toch natte voeten, dansen tijdens de barbecue zal er wel niet inzitten. Maar met een paar rumpunch gaat ook dat weer goed. Natuurlijk ook nog wat klusjes, de sleutel ging niet meer uit het slot, lastig als je de deur wilt sluiten, maar nu is het beter dan ooit. Beetje lakwerk hier en daar EN een heel belangrijke, de borreltafel is af, natuurlijk al getest en goedgekeurd. Morgen naar Boiling Lake in het zuiden van Dominica een hike van vier uur bergop en dan dezelfde weg weer terug, we hebben er zin in!!!!

Een gedachte over “Dominica, Rupert Bay

  1. Corrie Slegers

    Dit zijn de echte avonturen , waar menigeen alleen maar van droomt of meekrijgt in een televisie programma. Ik heb weer heerlijk zitten lezen en wederom genoten van je foto’s en verhalen . Voor mij is het lezen al spannend.
    Blijf gezond en geniet samen . Ik blijf jullie graag volgen met leuke verhalen.lieve groetjes Corrie

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *