De tijd vliegt

De tijd vliegt om, we zijn al weer bezig met ons vertrek vanuit La Grande Motte. We hebben besloten om de boot niet uit het water te halen en de anti-fouling nog een jaartje uit te stellen. We hebben nagenoeg geen aangroei op het onderwaterschip en het is op het moment dat we dat besluiten ook te koud om deze aan te brengen. Begin maart weer naar Nederland, nog wat zaken regelen die alleen daar kunnen.
Als je iets uitstelt en zomaar een week “cadeau” krijgt verzin je natuurlijk weer van alles wat we ook nog wel even kunnen doen, waardoor je uiteindelijk bijna nog in tijdnood komt. Niet doordat je geen tijd genoeg hebt maar doordat spullen die je bestelt maar niet de weg naar St. Bonnet kunnen vinden.
15-3-4 watertank open maken 15-3-13 watertank schoonmakenWe hebben een flexibele watertank besteld die we aan onze drinkwaterinstallatie gaan koppelen. Achteraf maar goed ook want de watertank die we daarvoor bedoelt hadden bleek erg vies te zijn, we konden er bovendien niet goed bij doordat het mangat dicht gekit was. Deze hebben we opengebroken en we waren dus erg blij dat we dat besluit hadden genomen, wat een algen groei, een bioloog kan daar een heel jaar op studeren. De flexibele watertank is helaas nog niet aangekomen. In Duitsland via 3 verschillende verdeelpunten naar Parijs, Marseille en ….. inmiddels is het 2,5 week geleden en nog niet in St. Bonnet aangekomen. Nu wordt eenzelfde pakket naar Deurne gestuurd, deze is waarschijnlijk al bezorgt voordat wij in Nederland aankomen, binnen 4 dagen, yes. Maar de klus dus nog nadat we terugkomen uit Nederland. De nieuwe printplaat van de windgenerator was vanuit Engeland wel aangekomen, binnen 4 dagen, ging dus wat beter. Alleen het verzenden vanuit Frankrijk naar Engeland nam 9 dagen in beslag. Bij de eerste windstille dag de mast in en het plaatje monteren en we hebben ……. nog steeds geen stroom, maar de printplaat werkt dus dat is goed. Nu moeten we blijkbaar ook de koolborsteltjes nog schoonmaken of er iets dergelijks mee doen, dus ook nog even doen voordat we vertrekken. Oh by the way, de antifouling is na 10 dagen en veel bellen ook aangekomen en ja hoor in gedeukte blikken. Nog eentje, een datakaart, die is per post aangetekend en nog een keertje raden, vanuit Duitsland verstuurd, euh 9 dagen. Maar we hebben weer internet want de voucher zou via mail komen binnen 4 uur en ja hoor 2 dagen later de code om de simkaart te activeren doorgekregen. Er komen ook pakketjes wel snel aan, ja vanuit Deurne naar St. Bonnet du Gard is blijkbaar geen probleem. Drie dagen doet het pakket er dan over 🙂 .

15-3-2 motoronderhoud 15-3-1 motoronderhoud

15-3-12 vloer schuren15-3-11 vlaggemast monterenIn de tussentijd hebben we andere dingen gedaan, het groot motoronderhoud, de vloer in de Fairy Queen lakken. De mast in om de vlaggenmast te monteren, helaas klopte de gaten niet, nog een klusje voor later. Het stopcontact voor 220V onder de tafel aangesloten, de dekdouche gemonteerd, verstaging gecontroleerd.

15-3-7 tentoonstelling ma 15-3-6 oefenen golfEn natuurlijk ook nog een tentoonstelling bezocht, de schildersclub van ma stelde de door de leden gemaakte schilderijen ten toon. Dat van ma kwam zelfs in de krant, top. Wat geoefend met golf en ook in St. Bonnet geklust, we zitten er goed in.15-3-15 klussen st bonnet 1 15-3-17 klussen st bonnet 3 15-3-16 klussen st bonnet 2 Het plafond gewit, nieuwe stroomkabel aangesloten, de tijdschakelaar van de buitenlamp gemaakt, een ring van de waterput vervangen en de bioscoop geïnstalleerd. 15-3-9 februari lunch in het zonnetjeEn natuurlijk in februari toch ook heerlijk van tijd tot tijd geluncht in het zonnetje. Morgen rijden we alweer naar Nederland, gezellig een weekje de familie en vrienden zien. We hebben er zin in.

Een gedachte over “De tijd vliegt

 1. Cor en Riny

  Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat wij genieten van jullie overwintering in Saint Bonnet du Gard.
  Niet alleen zijn we blij met de deskundige hulp bij klusjes maar ook met de gezellige huiselijkheid en de culinaire verrassingen in de menu’s.
  Helaas voor jullie kunnen de expediteurs St. bonet maar moeilijk vinden.
  Nog een maand en dan kiezen jullie weer het ruime sop. Wij wensen jullie een mooi vaarseisoen. Voor ons wel even afkicken maar we kunnen er nu weer tegen.(Bovendien hebben we nog enkele weken samen).

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *