Curaçao, halfweg het orkaanseizoen

Een regenachtige dag in Curaçao, je wordt laat wakker, meestal zijn we op als de zon door het luik boven het bed binnen schijnt. Een rustig ontbijtje met een gekookt eitje, werk overleg maar eerst naar de F1 kijken want we zijn fan van Max. Voor we het weten is er al een gedeelte van de dag om en hebben we nog niets gedaan en dat maakt ons wat onrustig. We zijn op de helft van de tijd die we in Curaçao Marine gaan verblijven deze zomer.

De kluslijst leek in het begin maar niet kleiner te worden maar nu zien we toch het einde wat nader komen. De langdurigste klus was het voordek repareren, wel het luik lekte en nadat we dat hadden gerepareerd bleek de gevolgschade zichtbaar en dat uitte zich in een dek dat vooral aan stuurboord nat balsa bevatte. Het bijzondere daarvan was dat we geen lekkages in de voorpunt hadden afgezien dan die van het luik, het water is gewoon in de balsa getrokken en zorgde ervoor dat dit ging rotten met als gevolg een aan stuurboord ietwat verend dek. Ook de montage van de doradeboxen is niet echt goed gedaan, de schroeven waar deze mee vastzitten gaan rechtstreeks door het dek de balsa in en ja, oorzaak gevolg ook hier is het balsa nat en inmiddels alweer gerepareerd ?. Na een dagje regen blijkt dat er nog een tweetal kleine puntjes op te lossen zijn en dan kunnen we onze duim omhoogsteken en ons zelf op de schouders kloppen.

Naast het voordek natuurlijk ook de cruiser vriendelijke verbeteringen, een 15 kilo gasfles is aan de buitenkant van de reling in een rvs-houder gehangen. Onze windvaan heeft een parkeerplaats gekregen zodat we als we voor anker liggen gebruik kunnen maken van ons zwemplateau en deze niet meer afgebroken hoeft te worden en naar binnen moet, meer ruimte in de voorpunt voor, wel alles wat we nodig denken te hebben.

De eerste stackpack, die op de bezaan, is klaar en hangt, het zeil laten zakken wordt een makkie. Val loslaten en het zeil valt in het opvangsysteem, voor het grootzeil ligt er al een klaar deze mag nog gemonteerd worden. En bijna vergeten, we hebben weer een plafond boven ons bed, na ruim een jaar zonder plafond gevaren te hebben, het is prachtig geworden al zeg ik het zelf. We kunnen liggend in ons bed ons zelf zien in de hoogglanslak die op het plafond zit ?. Plintjes moeten nog gelakt worden maar dat komt nog. Nieuwe lagers op de furler van de genua waren hard nodig, de rolfok rolde niet altijd soepel uit, we weten nu waarom.

De sailrite staat inmiddels op de tafel, de salon is weer opgeruimd er was geen plaats voor de naaimachine. De Fairy Queen is weer woonboot aan het worden. We kunnen verder met over het algemeen ‘schoon’ werk, denken we……

 

 

Maar we zijn niet alleen met het onderhoud bezig, voor het eerst is er op Curaçao een evenement met Tall Ships. De schepen varen een rondje Zuid-Amerika, het zijn opleidingsschepen voor de marine en het ziet er allemaal indrukwekkend uit, alles is groot, groot en groot ook de vlaggen ?. Natuurlijk is er in het dag programma ook tijd en ruimte om naar het voetbal op een groot scherm te kijken en we zien Frankrijk de wereldcup winnen.

Ronald is weer begonnen met gitaarspelen, met dank aan René van Pimentao die ons uitnodigde om samen te spelen, dat stimuleert en je repertoire wordt uitgebreid, nu nog regelmatig oefenen.

De maand augustus is de maand van de feestjes, mijn verjaardag en onze houten bruiloft, 5 jaar geleden getrouwd in Willemstad, Nederland en nu na vijf jaar zijn we in Willemstad, Curaçao. Eten bij Seaside terrace met de voetjes in het zand, naar Barbara Beach en borrelen bij Boca 19.

4 augustus een vlooienmarkt voor bootstuff en more waar wij onze schatten uit de bilge proberen te slijten, we kunnen de kleine duikset verkopen en natuurlijk blijft er ook het een en ander plakken we zijn zelf een wasmachine rijker die niemand wilde hebben. We hebben hem nog niet uitgeprobeerd maar anders gaat hij de volgende vlooienmarkt weer mee. Bijna elke donderdag borrelen we bij de Pier en als we zin hebben ook naar het captains diner daar. En om toch even culinair te blijven, Ronald is van het bakken, eerst brood dat lukt goed maar een cake? Hij ziet er goed maar is helaas niet helemaal gaar vanbinnen, nog even oefenen en daar niet te lang mee wachten want de cake ruikt wel heerlijk.

3 gedachten over “Curaçao, halfweg het orkaanseizoen

 1. Anneke

  Ha Nicol en Ronald. Op een boot valt er altijd wat te klussen hè. Echt knap dat jullie alles zoveel mogelijk zelf fixen. Nog even er tegen aan en dan weer genieten van jullie Fairy Queen. Dat genieten doen jullie trouwens toch wel. Gr. Cees en Anneke

  Reageren
 2. Agnes kolk

  De Fairy queen wordt prachtig ( nog prachtiger ;))
  Veel plezier in de resterende helft van het orkaanseizoen!
  Groeten van Bas en Agnes ( TiSento)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *