Curaçao – Bonaire 13/10 – 5/11

We zijn weer terug in Curaçao Marina en de eerste week staat in het teken van de laatste klusjes voordat we het water in gaan. Onze manifold is natuurlijk een van de belangrijkste met de daarbij behorende afsluiters die we allemaal hebben gepoetst en in het vet gezet. Gelukkig hebben wij maar 5 “gaten” in de boot, een voor de toegang van het water en 2 voor de afwatering, wasbak en toilet en één voor het log (snelheid- en dieptemeter). Eentje over, deze is van het oude toilet.

Verder polishen we onze schroef en smeren we deze in met schapenvet dat zou de aangroei van algen tegen moeten houden, we zullen zien of dat klopt. Het is erg warm en we zijn blij dat we na vijf dagen al het water in kunnen, dat scheelt zo een paar graden en slaapt ook wat lekkerder. Ook het nieuwe luik wordt gemonteerd het ziet er fantastisch uit, wij slapen weer heerlijk droog 🙂 .

Het is overigens​ wel erg gezellig op de Marina. Er liggen veel bekende boten en na een dag hard werken is het zeker nodig om de ervaringen uit te wisselen en elkaar bij tegenvallers te steunen tijdens het genot van een borreltje. Eenmaal in het water vullen we de dieseltanks, wel een van de twee want bij terugkomst bleek een afdichtingsrubber door de hitte uitgedroogd te zijn en een breuk te hebben. De hulptroepen in Nederland ingeschakeld en een dieselbestendig rubber werd per post verstuurd, het is nog steeds niet aangekomen en we wilden er niet langer op blijven wachten​. We kregen een adresje waar ze wellicht dieselbestendig rubber zouden hebben. Samship had dieselbestendig rubber liggen maar we moesten wel een halve meter afnemen waardoor het te duur voor ons werd. Hij wilde ons toch helpen en we mochten het stuk dat we nodig hadden uit de mat snijden. Zijn motto, als je goed doet krijg je goed terug, wat een bijzondere ervaring weer en wij konden verder. Snel de tweede dieseltank gevuld, helaas bleek de aansluiting van de luchtafvoer van de tank nog te lekken, zo ontstaat er weer een nieuwe kluslijst, nog wat boodschappen gedaan en op naar Bonaire, daar doen we de laatste klusjes wel en eventueel nieuwe. Op de motor naar Klein Curaçao​ en daarna motor zeilend naar Bonaire, we hebben de mast ingesmeerd met Sailcote en het zeil gaat heerlijk soepel naar boven en beneden, super productje weer, voorlopig geen investering in dure karretjes.

En ja de eerste trip na het orkaanseizoen het moet niet gekker worden, de eerste vis is gevangen, een mahi mahi van 75 cm en 4 kilo, lekkerrrrr.

En als de kers op de slagroomtaart zien we ook een groep dolfijnen vlak achter de boot terwijl we voor anker liggen. Een probleempje echter, een flinke bui en ondanks het nieuwe luik hebben we een nat bed en niet zo’n beetje, het gutst werkelijk naar binnen. Het luik is wel dicht maar de oude rand blijkt open te staan onder het teak, dus eerste klus op Bonaire teak eruit en in het epoxy terugleggen, gegarandeerd lekvrij!!!!! De tijd zal het uit wijzen. Nu tijd voor een duikje, weer even wennen aan hoe het ook al weer moet maar wat is het weer geweldig. De onderwater wereld is zo mooi in Bonaire. We liggen nu alweer een week hier en blijven nog een tijdje, klusje in de ochtend en in de middag genieten van het simpel liggen hier in het azuurblauwe water.

Waar we naar toe gaan weten we nog steeds niet, we hebben een aantal opties maar uiteindelijk zal de wind het gaan bepalen ??⛵⛵

2 gedachten over “Curaçao – Bonaire 13/10 – 5/11

 1. Peter en Myriam

  Hallo Nicol en Ronald,
  klussenlijstjes opstellen is toch gewoon jullie hobby 😉 ?
  Hopelijk lukt het afdichten van het Luik in Bonaire, of je kunt gewoon bovendeks gaan slapen met die hitte daar?
  Heel veel plezier en veilige vaart, liefs uit Veere met de eerste nachtvorst aan de grond…

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *