Curaçao, 26-8 / 18-9 2019

Een zeiltochtje met lichte wind, we stoppen niet op Klein Curaçao want we hebben de tijd nodig om onze Fairy Queen te prepareren voor een langer verblijf op het land. Een visje willen we echter wel vangen en dat doen we ook maar helaas, te groot hij gaat er van door met onze lijn en we moeten de lijn doorsnijden. We hebben een heerlijke plek in Curaçao Marine, we liggen aan een lange brede steiger mooi in het beetje wind dat er nog staat. Het is sinds we in Curaçao gearriveerd zijn warm, de marine heeft zelf een tropenrooster ingesteld en er wordt om 06.00 uur begonnen. We hebben twee weken om de boot kaal te maken, alle zeilen eraf, lijnen vervangen door muizenlijntjes, lijnen wassen (het zand van Bonaire zit overal in), hoesjes over de lieren en we besluiten ook nog een schaduw dek te maken ter bescherming van het teakdek.


Natuurlijk ook de motor prepareren omdat deze langer stilstaat, de watermaker conserveren, onderhoud ankerlier ect., ect. En de boot leeg en schoon, geen voedsel, alles gepoetst, alles gewassen en vallen gezet voor ongedierte. En natuurlijk nog veel meer. De suiker ben ik vergeten weg te gooien maar gelukkig gaat Dominique van True Blue deze voor mij van de boot halen, pff, is toch een geruster gevoel. Tijdens onze afwezigheid wordt de lekkage aan de roerkoning opgelost en daar moet werkruimte voor gemaakt worden. Het is achter ons bed dus het bed moet weg maar er is plek voor in de salon.

Toch kunnen we het niet laten om nog een klus te doen, de opbouw wordt geschuurd en met twee componentenlak gelakt, het werk valt een beetje tegen, de primer geeft een sinaasappelhuid en deze is niet te schuren dus plamuren en daarna twee laklagen erop. Supertrots, voor de eerste keer is het goed gelukt, nog licht opschuren als we terug zijn en een laagje lak en dan is het top. Ik denk dat we wel een zonnebril nodig hebben want het is echt spierwit 🙂 .

Het is echter niet alleen maar werken, het is er gewoon te heet voor dus van tijd tot tijd nemen we een dagje vrij om naar het strand te gaan. Samen met onze vrienden van Wild Bird en de pattendales Pip en Jem naar het strand, beetje zwemmen, snorkelen en lunchen, het is net vakantie. Ook nog druk met een etentje hier en daar en sommige vrienden missen we net, zij komen aan op Curaçao en wij gaan net weg, jammer maar ergens komen we elkaar wel weer tegen.

Ook is er elke vrijdag een barbecue op de marine georganiseerd door Onno, vlees wordt geregeld en voor je klaargemaakt (ong. $6,-), de bar is open en je kunt een side dish meenemen als je daar zin in hebt, het is lekker en gezellig.

De laatste week, als de Fairy Queen op het land staat, hebben we gelukkig een appartementje met airco en een goed bed. En een wasmachine met een lang programma en heet water, nog maar wat extra wasjes draaien zodat alles goed schoon is 🙂 .

De dag voor we vertrekken spannen we het schaduw dek over de boot en laten we ons “huis” achter voor een langere periode. We gaan op sabbatical naar Azië, een tijdje over land reizen, Laos, Vietnam en Cambodja staan op de lijst. Maar nu eerst een paar weken naar Frankrijk en Nederland 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *