Bowden Harbor, Jamaica 1-1 / 15-1 2018

Oud en nieuw is rustig aan ons voorbij gegaan. We hebben wel muziek op het land gehoord maar om 24.00 uur was dat ook opgehouden en vuurwerk was er helemaal niet. Op nieuwjaarsdag is alles gewoon open en de vis ”boer” heeft een goede vangst en verser dan dat kan het niet, het is Wreckfish en we eten het met Okra een soort boon. Deze is goed voor je gewrichten en zorgt voor sterke spieren wordt ons verteld, hij kan echter met het stomen slijmerig worden maar wij hebben hem gewokt en hij is niet slijmerig geworden maar mooi krokant gebleven. De smaak zit tussen groene boontjes en tuinbonen in.

Natuurlijk wat klusjes, de zon schijnt, geen wind en golven dus bij uitstek het geschikte weer om onze dieseltanks eindelijk wederom aan te pakken. Het rubber dat we speciaal uit Nederland hadden meegenomen en dieselbestendig zou zijn is dat dus niet. Het ging helemaal korrelen en de diesel lekte er tussen door en dat is niet leuk. Zeker niet omdat we de tanks in Curaçao helemaal leeg hebben gehad, schoongemaakt hebben. We hebben nu de luchtafvoer gelijmd met staal epoxy lijm, gaat nooit meer los en je kunt er een auto aan op tillen en kurk tussen de afdichting bij het mangat. Onder de bouten waarmee je het mangat dichtdraait hebben we koperen ringetjes gelegd zodat het koper dat wat zachter metaal is de gaten hermetisch kan afsluiten. We moeten de tank nog afvullen maar het weer werkt niet mee.

De stalen gastank hebben we nog een verfje kunnen geven, hij begon na twee maanden al te roesten, en we hebben een hoes ter bescherming gemaakt. Onze 2000 watt omvormer hebben we ook geïnstalleerd, weer een vinkje van onze lijst af. Daarna begon het te regen en niet een tropisch buitje nee wel een week continue een tropisch buitje. In het gebied waar wij zitten zijn de wegen overstroomd, gelukkig hebben wij genoeg eten in huis en hoeven we niet door dit weer naar de markt of het dorp dat is niet te doen zonder nat te worden en onder de modder te komen zitten.

Het regen ofwel zonnescherm krijgt een hoge prioriteit. We hebben wat problemen met de hoeveelheid water die de watermaker maakt en de accu’s raken met al die bewolking ook niet vol. Dus aan de slag tegen de tijd dat het klaar is zal het wel stoppen met regenen 🙂 , en dat klopt gelukkig ook. Want met zoveel regen is ook de Fairy Queen wel erg klein, bovendien en dat kan niet anders met deze hoeveelheid regen hebben we hier en daar ook wat kleine lekjes en die kunnen we alleen aanpakken als het droog is.

Na regen komt zonneschijn en de slager heeft rundvlees, het maakt niet uit welk stuk je wilt hebben het kost allemaal JA$ 600 per kilo (ongeveer € 4,20) en we krijgen twee mooie T-bone steaks. We hebben nog een prima rood wijntje uit Curaçao, die is hier erg duur, en we genieten van dit heerlijke stuk vlees. Inmiddels zijn er weer vrienden aangekomen in onze baai dus we hebben weer een druk sociaal leven. Migrator en Rhapsody liggen hier nu ook en samen gaan we morgen (17de) naar een lodge op de Blue Mountain om vandaar naar de piek te lopen. Het is hier erg veilig, we liggen hier voor het douane kantoor en ook de waterpolitie heeft hier een boot. Warren, de politieman, en Ronald zijn beste maatjes :)”:) en hij gaat tijdens onze afwezigheid een extra oogje op onze boten houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *