Bonaire – Curaçao, 14/5 – 28/5

Voordat we naar Curaçao vertrekken genieten we nog even van een paar laatste dagen “vakantie”. Nog even borrelen bij Kareltje, eten bij Roos onze buurvrouw van Vagebond en natuurlijk een duikje maken vanaf de boot.

De tijd gaat nu wel erg snel en vrijdagochtend de 18e maken we de Fairy Queen los voor onze laatste zeiltocht van dit seizoen. En het is een mooie afsluiting, we kunnen het hele stuk zeilen, we vangen, na een stevig gevecht, een flinke Mahi Mahi bijna 6 kilo vis en de Pontjes brug gaat voor ons open als we eraan komen. We hebben zelfs de tijd om dezelfde dag nog in te klaren, een unicum voor ons. Meestal zijn we daar wat traag in.

En dan kunnen we beginnen met de voorbereidingen van ons groot onderhoud seizoen. Dit is het laatste jaar dat we met achterstallig onderhoud bezig zijn. We hebben bij Island Water World twee maanden geleden al het noodzakelijke materiaal besteld en het grootste deel daarvan staat al gereserveerd voor ons in de winkel. Alleen het isolatiemateriaal moet nog geleverd worden maar dat wordt eind juli verwacht. Blij dat we op tijd zijn met bestellen 🙂 . De naden van onze buiskap zijn allemaal aan het verweren maar na een aantal naden besluit onze Pfaff van 50 jaar oud er de brui aan te geven. Een knal en flink wat rook en ……. niet meer te maken, een nieuw motortje is ook niet aan te komen dus zal er geïnvesteerd moeten worden. Het is even slikken en een aanslag op ons budget maar het wordt toch een Sailrite, DE naaimachine voor zeilers.

We hebben de buiskap geïmpregneerd met Starbrite impregneermiddel en dat werkt fantastisch, na een buitje blijven de druppels er weer mooi opliggen. Helaas begeven nu echt enkele naden het en de buiskap gaat er dus weer af, wachtend op de Sailrite 🙂 .

We hebben nog tijd om wat voorwerk te doen, het teak van de zitting te halen en twee dunne matjes epoxy te leggen. Klaar om teak op te leggen als we terug komen. Nu nog de boot van binnen schoonmaken en dan naar Nederland om de 80ste verjaardag van mijn moeder te vieren. We hebben wel zin in een feestje!!!!

2 gedachten over “Bonaire – Curaçao, 14/5 – 28/5

 1. Cees en Anneke

  En inmiddels alweer terug op de fairyqueen of nog gezellig in het warme Nederland. Wij voor anker bij La Ciotat. Heerlijk zwemmen en genieten van het mooie weer. Gr Cees en Anneke

  Reageren
 2. Alison

  Thanks for your blog. Very interesting as I am in the market for a Sailrite sewing machine. Keen to know how you are getting your Sailrite. We are also in Curaçao with a long list of jobs to do including spray hood repair.
  Are you having the Sailrite delivered to Curaçao from the US? Seemed very expensive for delivery and tax. Do you know if you can get it duty free for a boat in transit. Is it an essential part of the boat and therefore qualify for duty free status?

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *