Bonaire 22 mei – 24 juni 2019

Het was wederom een relaxte tocht. Eerder iets te weinig wind dan teveel en nagenoeg geen golven en niet onbelangrijk stroming mee. We konden daardoor toch een mooi gemiddelde halen en na 3 dagen lagen we aan de mooring in Bonaire. En onderweg ook nog vis gevangen. Twee mooie Mahi-Mahi, een voor in de diepvries en een om te delen met Wildbird.

Gayle had er een heerlijke ceviche van gemaakt als voorgerecht en krokant gebakken als hoofdgerecht. Na Wildbird uitgezwaaid te hebben begint een beetje het klusseizoen, niet te veel.

We hebben een paar hele kleine lekkages die zijn makkelijk op te lossen en heel veel lakwerk. Met het lakken zie je tenminste dat er wat gebeurd en heb je eer van je werk. De boot is natuurlijk meteen ontploft en we moeten zorgen dat we nergens tegenaan leunen of iets vastpakken, dat is nog het lastigste.

Ik ben ondertussen ook “fanatiek” aan het duiken geslagen, zeker 3 keer in de week probeer ik een duikje te maken. Er is hier begin dit jaar een super initiatief geweest en een faceboekpagina “Buddy Bonaire gezocht” aangemaakt. Als je je daar aanmeldt word je bij de app Buddy Bonaire toegevoegd en bijna iedere dag wil er wel iemand duiken, helemaal perfect voor mij want Ronald is niet zo’n waterrat ?. Ik heb vanaf de boot gedoken maar ook via de Buddy Bonaire verschillende duikspots mogen bezoeken. Ook fijn is het als er iemand bij is die de duikspot al kent, dat maakt het duiken erg relaxed. Schildpadden, tarpons, mooi koraal en zelfs een verpleegster haai heb ik gezien, hij lag gewoon te slapen in een grot, best spannend maar de rest reageerden meer van gaaf, super dus dan weet je dat het wel goed zit.

Ronald oefent bijna elke dag op zijn gitaar, vooral als ik duiken ben dus hoor ik alleen het resultaat ? en de nummers zijn erg leuk. Wat zingen betreft mag hij nog wel wat oefenen.

Verder doen we mee met de opruimactie op Klein Bonaire, de taxiboot blijft aan de mooring liggen en met de dinghy worden de opruimers aan land gezet en het vuil afgeleverd bij de boot van Stinapa, die het afvoeren. Er ligt enorm veel afval vooral plastic flessen die van Bonaire op Klein Bonaire terecht zijn gekomen, een paar uur is niet genoeg om Klein Bonaire plasticvrij te krijgen maar je gaat wel nog bewuster met afval om.

De cruisers gemeenschap in Bonaire heeft wel een boost gekregen vergeleken met voorgaande jaren. Er is, behalve het weekend, een netje op kanaal 77. Natuurlijk hamburgernight op woensdag, 2 hours happy hour op donderdag va 17.00 – 19.00 uur bij Bistro de Paris. En op zondag, als Bistro de Paris is gesloten, is er daar een potluck en mogen we van Patrick gebruik maken van het terras. Dus we hebben het overal maar druk mee en zoals altijd tijd te kort.

 

Een gedachte over “Bonaire 22 mei – 24 juni 2019

  1. ma

    Prachtig verhaal weer en de foto’s zijn geweldig. Fijn dat er mogelijkheid is om met anderen te duiken en thuis verwelkomt te worden door prachtige ( ? ) gitaarmuziek ??

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *