Bequia, Martinique, Nederland, Frankrijk, januari 2019

Even last gehad van een writersblock. Of gewoon een te druk sociaal leven ? dus even een korte update.

Na de jaarwisseling kwam er een perfect weerwindow aan om te vertrekken richting Martinique. We zijn in één dag, wel een lange, om 4.00 uur in de ochtend vertrokken maar al om 17.00 uur in Rodney Bay aangekomen, zo’n 72 mijl. Daar een dagje illegaal verwaaid gelegen, inklaren in St. Lucia in het weekend kost geld, om daarna weer een fantastische zeiltocht naar Sainte Anne, Martinique te krijgen. Van Chapter Two hebben we een yoghurt maker gekregen en met een beetje yoghurt als basis en melk kun je weer meer yoghurt maken en het is nog lekker ook. Het belangrijkste is dat je yoghurt met Bifidus cultuur hebt, tegenwoordig doen we er een beetje slagroom bij en dan wordt het zelfs Griekse yoghurt ?. We laten de boot achter in Le Marin aan een boei om naar Nederland en Frankrijk te gaan. Het is bijna onmogelijk om een plekje in de haven te reserveren maar gelukkig was er nog een boei vrij. De boei kost € 12,- per dag, ze brengen je naar de kant en houden je boot in de gaten. De kosten voor een maand zijn € 110,- geen wonder dat hier zoveel boten aan een boei liggen en dat er bijna nooit een boei vrij is. We waren er gelukkig op tijd bij.

Even quality time, het weer in Nederland is wel koud en in Frankrijk ook, niet wat we gewend zijn, maar het heeft absoluut zijn charme, het is tenslotte Februari. Het temperatuurverschil was meer dan 30 graden, van +28C naar -4C (en de beetjes), één lange broek hadden we nog aan boord en ook mutsen en wanten vonden we gelukkig nog ergens onder in de bakken, dus heel veel laagjes, hempje, t-shirt en thermoshirt aangedaan.

Gelukkig werd de verwarming voor ons wat hoger gezet ? en ook de wijn vloeide rijkelijk, we hadden nog wat kelderrestanten. Heerlijk gegeten maar de kilo’s zijn er aan gevlogen en van wandelen kwam niet veel, te koud brr. Het is in Nederland zeker mooi met al die sneeuw en het was geweldig om familie en vrienden weer te zien, het was maar een weekje maar zeer enerverend en erg gezellig, in Oktober komen we weer terug.

In Frankrijk hebben we ook genoten, wat aan de conditie gedaan, wandeling op en neer naar de Pont du Gard, er was helemaal niemand op het aquaduct ook weer een bijzondere ervaring, en mijn ouders het spel Mexican Dominos geleerd. Dat wordt hier in het Caribische gebied veel gespeeld, vooral in Grenada.

Natuurlijk ook inkopen gedaan bij de Decathlon, wat een heerlijke winkel. Nieuwe schoenen om te hiken en een camelbag en alles wat er altijd blijft hangen als je naar Decathlon gaat ?. We mochten 23 kg per persoon aan bagage meenemen en ja, weer gelukt, vraag niet hoe maar in Nederland blijft altijd te veel plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *