Antigua, 1 – 17 april 2019

We gaan toch maar weer eens een dagje later, we zijn al uitgeklaard maar er staat vandaag helemaal geen wind en we zijn een zeilboot dus …….. En we worden beloond, een paar uur motor zeilen en daarna zeilen we in een rak van St. Maarten naar Antigua. Aangekomen in Jolly Harbour klaren we in, ze zijn hier erg strikt en er worden flinke boetes gegeven als je je niet aan de regels houdt. Wel, we zeggen netjes good moorning sir, madam, de beambten zijn erg vriendelijk en in een half uurtje hebben we alle drie loketjes doorlopen en zijn we officieel in Antigua. Het is de eerste keer voor ons in Antigua, ja, ik weet we zeilen al 4 jaar rond hier maar het was er nog niet van gekomen.

En nu al weten we dat we hier terug gaan komen. Na een paar dagen door naar Falmouth Harbour waar we vrienden treffen en vanaf hier zullen ook de Classics plaatsvinden. Wij gaan deze dit jaar missen want we krijgen bezoek uit Nederland, we pikken ze op in Guadeloupe en zeilen dan naar Martinique van waar ze weer terugvliegen. De boot moet van een plek voor twee personen omgebouwd worden naar een voor 5 personen, uitdaging, yes.

Ondertussen hebben we een barbecue op het witte strand in Falmouth, wandelen we naar English Harbour over de heuvel. We bezoeken de hoofdstad Georgetown maar zijn niet echt onder de indruk, het is ingericht op cruiseschepen en daaromheen is het afgezien van de kathedraal armoedig. De kathedraal zelf heeft veel geleden van de orkaan en ziet er verschrikkelijk uit van buiten maar binnen is hij prachtig. De lunch bij de markt is geweldig en met de busrit heen en terug zien we wat van het land.

Meteen zaterdag doen we mee met de hash (Hash House Harriers, een club voor runners with a drinking problem ?) in Antigua, deze is een keer in de twee weken en sportief als we zijn willen we de runners track wandelen en een beetje rennen. Wel dat gaat deze keer anders, de hash is in het nationaal park en daar mogen geen snippers gestrooid worden, maar er zijn mensen die de weg weten. Dus rennen, rennen, bergop wat rustiger, bergaf sneller en bij blijven want anders raak je de weg kwijt. Ronald met twee snelle dames, ik in een gelukkig wat langzamere groep. En ja spierpijn de volgende dag, viel wel mee, beetje rum en bier om de spieren te smeren helpt zeker.

Een must do in Antigua is het bezoeken van Shirley Heights op zondag, vanaf 16.00 uur verzamel je daar om de zon onder te zien gaan, prachtig en daarna barbecue en dansen, ook weer een geweldige avond.

Door Mermaid werden we uitgenodigd om mee te gaan naar de Tot club. Tot in 1972 kregen de Engelsen die in de marine zaten een tot (een rantsoen) rum maar daarna werd dit afgeschaft en ontstond de tot club. Elke dag is er een bijeenkomst, 7 dagen in de week, waar men gezamenlijk een tot drinkt, er wordt dan aan geschiedenis gedaan, een gebeurtenis uit de periode van Nelson van die dag wordt voorgelezen waarna de tot wordt genuttigd. Ronald mocht als introducee meedoen, maar gelukkig zag hij het niet zitten om elke dag een tot te gaan nuttigen. Daarna pizza en naar Lime voor wat muziek.

Ondertussen wordt er ook nog wat gewerkt aan de boot, ik maak een mooiere bag in box wijnhouder voor als Huug, Sas en Berber komen en ook worden er nog twee zitzakken gemaakt. De vulling komt de dag dat we willen vertrekken maar we blijven er graag een dagje illegaal voor liggen.

We hebben nog tijd gehad om de boot op te ruimen, slaapplaatsen te creëren, nu nog de boodschappen maar daar gaan we voor naar Guadeloupe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *