Ankerlier

6 juli

We zijn vanmorgen laat wakker geworden. Tegen de verwachting in schijnt de zon, de regen is afgelopen nacht allemaal gevallen, maar we hebben toch wat moeite om uit bed te komen. Vandaag besluiten we niet zoveel te gaan doen. Beetje wassen, met de hand en de hulp van zo’n schud emmer en een boekje lezen terwijl de was droogt. Het is maar goed dat de e-reader bestaat.

Ronald besluit zijn hengel uit te werpen. imagesSBWNY69IHet werpen met de hengel die we hebben lukt echter niet zo goed. Ronald raakt de stijger en de lijn komt in de knoop. Wat voor hengel hebben we nu eigenlijk, internet biedt de uitkomst. Het blijkt dat we een hengel hebben die je achter je boot aansleept en waar je dus niet mee werpt. Dus vanavond geen lekker vers visje.

 

5 juli

Het is wel makkelijk om zo de dagen bij te houden. Er gebeurd altijd wel wat. We hebben een datakaart gekocht voor de Ipad, deze doet het wel in de Iphone maar werkt om een of andere reden niet in de Ipad. Terug naar Orange waar ze het probleem meteen oplossen en wij nu een Spaanse datakaart hebben met 1G. Kunnen we het weer via de Ipad ophalen als we voor anker liggen.

Het is hier behoorlijk heuvelachtig en we merken dat we er nu al aan wennen. We wandelen minimaal een keer per dag naar de stad om boodschappen te doen, en dan loop je toch, bij elkaar 20 minuten heen en terug. Zo blijven we een beetje in conditie.

imagesKWBU9QAZWe gaan voetbal kijken in het kroegje waar we al eerder naar Oranje hebben gekeken. We eten op de boot en vertrekken om 19.30 uur in onze Oranje outfit, zien ze meteen voor wie we zijn. Nederlanders treffen we er niet maar er zitten wel fans van Costa Rica, Duitsers, Fransen en natuurlijk Spanjaarden. Lekker aan een wijntje en wat tapas komen we de avond wel door. De Spanjaarden leven met ons mee en leveren lekker overal commentaar op. Ze zijn in ieder geval wel voor die Hollanders, pffff.

 

4 juli

We gaan na het ontbijt meteen naar het havenkantoor. Daar vertellen ze ons dat degene die met het probleem van het anker kan helpen nog deze ochtend komt kijken. Er komt inderdaad een monteur die in een oogopslag ziet wat er met de motor van het anker aan de hand is. Hij spreekt gelukkig Engels dit maakt het communiceren een stuk makkelijker. Het zijn zoals we al verwacht hebben de koolborstels, deze zijn helemaal verroest. Hij kan het oplossen maar niet meer vandaag, hij neemt de motor mee en belooft dat uiterlijk woensdag en mogelijk eerder de motor het weer doet.

Het is niet anders, we leggen ons er bij neer en maken een lijst met klusjes die we de komende dagen kunnen gaan doen. Maar nu eerst een lekkere kop koffie, uit de percolator, en een boekje. We weten nu waar we aan toe zijn en dat is het belangrijkste.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *