4 september

Na de koffie aan de studie dus, dat kan wel als het warm is. We willen zendamateur worden zodat we midden op 04-09-14 opzoeken 04-09-14 studerende oceaan het weerbericht kunnen ophalen en mail kunnen ontvangen en versturen. Verder kun je met andere praten die ook SSB (korte golf radio) hebben. Veel medevertrekker hebben SSB. Na het eerste hoofdstuk duizelt het mij behoorlijk, maar voor Ronald is het gelukkig herhaling. De volt, kwh, weerstand ect. het moet allemaal even bezinken. Morgen nog maar een keertje doorlezen, dan blijft er misschien wel wat hangen.

 

3 september

04-09-14 barbecueWe halen de gribs op, de wind laat het afweten. En de vraag die we ons zelf stellen is: waarom zouden we gaan? Het wordt uren motoren, dat kan altijd. En als we richting Frankrijk gaan wordt het weer toch minder doordat we noordelijker gaan en doordat het later in het jaar wordt. We gaan dus niet. Klussen heeft geen zin, te warm. We gaan de omgeving hier maar een verkennen. Vanavond gaat de barbecue weer aan, we hebben een besluit genomen en veel te veel eten in de koelkast. Komende dagen hoeven we niet meer naar de super.

 

2 september

Weer op de fiets, de billen en bovenbenen zijn al wat beter getraind. We moeten hier voor de winkels stijl berg op en met dat warme weer verzuur je heel snel. Boodschappen inslaan voor morgen, daarna afkoelen op het strand.

 

1 september

04-09-14 even afkoelenDoor de problemen met het koelwater moet de bilge schoongemaakt worden. Vroeg i04-09-14 klussenn de ochtend want anders is het te warm. Van tijd tot tijd even afkoelen met de tuinslang en weer door. ’s-Middags naar het strand, even bij bruinen. Woensdag lijkt er wind te komen en ook nog de goede richting in te blazen. We kijken elke dag maar het veranderd continue. Woensdag is voor nu onze vertrekdag, maar ja je weet nooit.

 

31 augustus

Er staat nog steeds geen wind dus wellicht tijd voor een rondje golf. Een dorp verder is een golfbaan dus volgens mij moeten we daar met de fiets makkelijk kunnen komen. Roquette del Mar is echter een dorp van ettelijke kilometers lang, langs het strand en wat een kort stukje leek, volgende dorp, blijkt anderhalf uur fietsen zijn. Ik heb pijn aan mijn billen maar we zijn er “telkens” bijna dus zetten we door. We beloven ons zelf een biertje als we op de golfbaan aankomen. Mooi niet dus, het is hier laagseizoen en de bar is dicht. We kunnen we golfen als we willen. Dus vertrekken we met pijnlijke billen richting het strand en nemen daar een biertje voordat we de anderhalf uur langs het strand weer terugfietsen. Volgende keer eerst maar op de iPad kijken hoever het is.

 

30 augustus

04-09-14 alcazbar 04-09-14 alcazbar 1  04-09-14 alcazbar 204-09-14 alcazbar 3

04-09-14 alcazbar 4 04-09-14 alcazbar 5We gaan winkelen in Almeria. Ik heb een nieuwe bikini nodig, meer heb je hier overdag niet aan en degene die ik heb zijn wat aan slijtage onderhevig. Met de bus gaan we op tijd op weg maar aangekomen in Almeria blijkt dat de winkels dicht zijn in verband met de Feria. Vandaag is het de laatste dag. Oke..dan gaan we maar wat cultureels doen. Het is nog niet te warm om te gaan klauteren en we gaan de Arabische wijk in naar het Alcazaba. Vandaag gratis entree, dat is dan weer fijn van zo’n Feria. Het is echter wel de moeite waard om het te bezichtigen. Jessica, de dame van het havenkantoor in Algudulce, vertelt me later dat er binnenkort een film wordt opgenomen en dat ze daarvoor de omgeving van het Alcazaba gebruiken. We vinden dat we een lunch verdiend hebben en gaan deze in een klein restaurantje in Alguadulce nuttigen. Een 3 gangen diner met een glaasje naar keuze voor € 10,= p.p. Ben benieuwd. Standaard komt er een salade en brood op tafel, flink glas Sangria erbij. Voorgerecht is Paella, portie is voldoende als volledige maaltijd. Daarna kabeljauw voor mij en kalfsvlees voor Ronald en als toetje meloen en flan. ’s-Avonds hebben we geen trek meer in wat dan ook en nemen een paar chipjes voor het idee.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *